https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Polanščekovi domačiji v Turnišču so kuhali po domače

Turnišče, 13.07.2024 ob 13:00  

Društvo kmetic Turnišče in Občina Turnišče sta v soboto, 6. julija, na Polanščekovi domačiji v Turnišču pripravila kulinarično prireditev z naslovom "Kuhajmo po domače," kjer so jed na žlico, bograč, kuhale ekipe iz občine Turnišče.


Čeprav je bil ta dan vroč, saj je temperatura dosegla 30 stopinj Celzija, so ekipe kuhale na prostem in se pri tem močno potile, saj je bilo vroče tako zaradi kotlička kot tudi zaradi sonca. Tako se je Polanščekova domačija za en dan spremenila v kuhinjo na prostem.

Sestavine bograča so bile krompir, tri vrste mesa, različne začimbe in čebula. Kuhanje bograča je trajalo kar nekaj časa, medtem pa so se lahko obiskovalci sprehajali od ekipe do ekipe in opazovali, kako katera ekipa kuha.

Na prireditvi je sodelovalo osem ekip, in sicer Društvo kmetic Turnišče, Kulturno društvo Rdeči zvonček Nedelica, Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče, skupna ekipa Občine Turnišče in podjetja Varaš Turnišče, Kolesarski klub Varaški šujstri, Društvo upokojencev Turnišče, Društvo Pedal Gomilica in člani Društva žena Kukeč na Goričkem iz občine Gornji Petrovci, ki so cvrli langaš.

Na prireditvi se je tokrat zbralo veliko število obiskovalcev, saj je bil dan namenjen kulinariki in druženju. Gre za tradicijo druženja občinskih društev, kjer se povezujejo tudi na kulinarični način na prostem. Po končanem kuhanju so kuharji in obiskovalci vsi brezplačno poskusili skuhan bograč in ocenili, katera ekipa je skuhala najboljšega, saj ni šlo za tekmovanje, ampak za druženje občinskih društev.

Ob tej priložnosti so člani Društva kmetic Turnišče v prostorih Polanščekove domačije pripravili kulinarično razstavo različnih vrst peciva, kvašenih jedi, slanega peciva in rogljičkov, ki so jih nato razdelili med obiskovalce. Na ogled je bila tudi razstava ročnih del članov sekcij za ročna dela Kulturnega društva Rdeči zvonček Nedelica in Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče. Za veselo družabno vzdušje so poskrbeli člani Gaberskih mantrašev iz Kulturnega društva Zarja iz Gaberja. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2024 ob 17:04 jaz gost

      Pa božo mater vsako leto nekšno kűjanje posrano .Bogračija,šparglijada ,pőrkijada ,gulažijada ,langašijada ,čilijada ,ribja čorba v cuzekovcaj kűjanje kaše ,na štajari kűjanje repe in zelja na Hotizi mastne ribe in vijno čűčora .Ljudje so ponoreli zdaj pa še pripomore vročina in to je to

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2024 ob 20:17 Lendavski nadvojvoda gost

      No,Várošanci šče nemreju prejk toga,kaj su se opredelili zaVougre 90% leta 1910.....pa küjaju bográč......SMRT IZDAJI.BOGRAČ NIKOLI NI BIL TÖRNIŠKI. BUJTA REPA PA JE BIJLA,VSEKAKOR OD NAŠE MAMCE BARBARE Z MLINSKE....

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.07.2024 ob 20:50 Ejjjjjj…… gost

      …….zaj je cas za küjanje, ka ne trbe podpisof zberate

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.07.2024 ob 21:39 gost

      Res sami Master šefi. Večina pa jih je takih da niti pri 70 plus niso sposobni si sami kruh vrezati in namazati. Tukaj se pa imajo za neke nobel kuharje. Vrtec za 70 plus ne ogroža vročina ti bedaki imajo trdo kožo pa njim niti 35 neprde do živega.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.07.2024 ob 12:00 M M gost

      Edni ste pač nevoščlijvi do amena! Pa tou takši ka ste nigdi nej poulek ka vas nišče mešče, ka ste norci...gobezdači ¡ Te vam je pa vse v napouto ! V rit se vjekte pa de vam bole!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.