https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Požrtvovalna policista preprečila tragedijo na tirih

Ljutomer, 10.07.2024 ob 10:20  

6. julija 2024 v popoldanskem času so bili policisti obveščeni, da oseba v okolici Ljutomera kaže znake, da bo skočila pod vlak.


Policista PP Ljutomer sta se takoj zapeljala na železniško postajo v Ljutomer in na koncu perona res opazila moškega. Zaradi njegovega trenutnega psihičnega stanja sta na kraj poklicala še nujno medicinsko pomoč.

V tem času je iz smeri Ormoža po tirih pripeljal tovorni vlak. Občan se je s silo telesa zagnal v smeri železniške proge. Policista sta ga s hitrim in samoiniciativnim posredovanjem, in sicer tako, da je prvi policist zadržal osebo s silo telesa, drugi policist pa je oba takrat pravočasno potegnil na peron ter s tem preprečil, da nista padla pod vlak.

Policista PP Ljutomer Silvo Kelenc in Sašo Potisk sta s pravočasnim prihodom na kraj dogodka in s požrtvovalnim dejanjem, kjer sta izpostavila tudi svoje življenje občanu rešila življenje.

Foto: Freepik, Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2024 ob 16:16 gost

      Kdo jima daje pravico odločati o življenju in smrti???

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2024 ob 20:54 Občanka gost

      Mislim, da je policija dolžna varovati življenja. Seveda pa tudi zdravniki in ostala skupnost imajo dolžnost, da občanu v stiski pomagajo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2024 ob 8:31 Miro gost

      Vlak da je pripeljal po tirih???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.