https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nova osvežitvena mesta in pitniki za vodo v lendavski občini

Lendava, 11.07.2024 ob 11:00  

Občina Lendava bo v času vročinskega vala poskrbela za lajšanje tegob svojih občanov. V jutranjih in večernih urah bodo asfaltne površine po mestu hlajene z vodo. Poleg tega bodo na petih lokacijah nameščeni novi pitniki za vodo ter dva pršilnika za osvežitev.


Pitniki za vodo bodo na voljo pri cerkvi Svete Katarine, pri stolpu Vinarium, na parkirišču pri Belli Veneziji, na lendavski Glavni ulici in na trgu pri kulturnem domu. Pršilnika za vodo bosta nameščena pri stolpu Vinarium in pri cerkvi Svete Katarine.

Občina prav tako obvešča, da je po mikrobioloških analizah voda pri "Treh izvirih" v Lendavi in izviru na Pincah primerna za pitje.

 

Na ta način želi Občina Lendava zagotoviti čim boljše pogoje za svoje občane v poletnih mesecih ter jih spodbuditi k hidraciji in osvežitvi med visokimi temperaturami.

Vir: Občina Lendava

Foto: Arhiv Pomurec

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.