https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Veržeju sprejeli najmočnejšega Slovenca v powerliftingu

Veržej, 12.07.2024 ob 16:00  

Danes, 12. junija, je v sejni sobi Občine Veržej potekal sprejem Uroša Pihlerja, najmočnejšega Slovenca v powerliftingu in udeleženca evropskega in svetovnega prvenstva v powerliftingu v Litvi.

Uvodoma je Uroša in zbrane nagovoril župan Občine Veržej, Drago Legen, ki je poudaril, da je še posebej vesel takšnih športnih in drugih dosežkov, ki jih dosegajo občani in občanke tako kot posamezniki kot v sklopu društev. Vse navzoče pa je pozdravila tudi direktorica občinske uprave, Melita Moravec, ki je povedala, da se letošnje priznanje župana za izjemne športne dosežke podeljuje Urošu Pihlerju.

Uroš Pihlar, ki prihaja iz Bunčan pri Veržeju,  je na svetovnem prvenstvu v potisku s prsi dvignil 165 kilogramov, v počepih 302,5 kilograma in v mrtvem dvigu 342,5 kilograma, kar je tudi najtežje dvignjena teža v Sloveniji. V skupnem seštevku je tako dosegel 810 kilogramov in postal edini Slovenec, ki je dvignil čez 800 kilogramov.

Župan je v nadaljevanju podelil priznanje in plaketo za "najmočnejšega Slovenca v powerliftingu", obtem pa mu je zaželel še veliko uspeha, čim manj poškodb in čim več uresničenih ciljev, tudi tistih na svetovni ravni. Z voljo in prizadevanjem je vse dosegljivo, zato verjame, da bo Urošu uspelo še marsikaj. In tudi on verjame, da je dovolj trmast za to.

Ambiciozen športnik je ob sprejemu izpostavil tudi dobro vodenje s strani trenerja Marka Štiha, ki mu je s svojo strokovnostjo in vzpodbujanjem pomagal doseči ta uspeh.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.07.2024 ob 16:27 CarolPayne gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone... Work for a few hrs a day and start getting paid in the range of 17,000-24,000 dollars a month...Everyone can get this opportunity... see detail here......

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.07.2024 ob 16:28 Shanita gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone... Work for a few hrs a day and start getting paid in the range of 17,000-24,000 dollars a month...Everyone can get this opportunity... see detail here...... cashprofit7.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.07.2024 ob 20:15 Gregor gost

      Mal preverite,predno pišete,koliko so dvigali npr. Uroš Sodec,Gregor Janković,Denis Udović...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.