https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Oratorij povezal mlade iz župnije Turnišče

Turnišče, 19.07.2024 ob 11:00  

Župnija Turnišče je pripravila oratorij za mlade iz župnije Turnišče in okoliških vasi. Otroci so se oratorija udeležili z velikim veseljem, saj so lahko en teden uživali med svojimi sovrstniki, se zabavali, igrali, molili in peli Marijine in druge pesmi. 

Vsak dan so pred Jeričevim domom dvignili zastavo, v župnijski cerkvi so bile kateheze, v dvorani Jeričevega doma pa so vsak dan animatorji za mlade pripravili igrico z drugo temo, naslov letošnjega oratorija je bil »Blagor zvestim«. 

Otroci so bili razdeljeni v več skupin. Delavnice so potekale v župnijskih učilnicah. V času oratorija so bile še razne delavnice in športne igre. Imeli so vojaški poligon, kjer so poleg ostalih moči preizkušali še svoje fizične moči. Med otroke so prišli gasilci PGD Turnišče, ki so jim predstavili vozilo, opremo in samo društvo. 

Oratorija se je udeležilo okrog 100 otrok, za njih je skrbelo 30 animatorjev. Oratorij so povezovali župnik Marko Magdič in voditeljici Ana Mari Koren in Petra Vinčec. Ob zaključku oratorija so se zbrali v cerkvi pri maši in potem je sledilo še druženje s starši na župnijskem dvorišču.

 

Med oratorijem so obiskali tudi kmetijo Seči v Turnišču in se ustavili pri čebelarju Francu in Mariji Nemec. Čebelar Franc jim je predstavil čebelarstvo, satje, ogledali so si čebelnjak, poskusili so medeno pecivo in različne vrste medu. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2024 ob 11:43 Tinč gost

      Varašanci vse čestitke! Znamo da ste pridni in delovni ljudje ! Mladi so vam zagotovo hvaležni ! Nadutežev pa ne upoštevajte saj jih je povsod preveč !!!

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2024 ob 17:49 Lendavski nadvojvoda gost

        Ka kvásiš,oratoriji so navadna indoktrinacija pameti dece. Stári so pa že itak versko bedasto prfuknjeni.BOGA NI,NI BIL IN GA NE BO.

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.07.2024 ob 21:21 Aha gost

      Tinč popolnoma se strinjam z tabo

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.07.2024 ob 17:34 Lujz gost

      Varašanci so že dugo nej sposobni, naduti pa!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.07.2024 ob 17:43 Lendavski nadvojvoda gost

      Lujzek,kaj pa elektrika avtomobilska,župan je sposoben,on ve,,on je državno plačan župan.Aha,na proščenje naj povabi sosednje župane,pametnejši in sposobnejši ne bo,bo pa debelejši in pukvakpani pu bejluj robači.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.07.2024 ob 18:04 Oliver dragojevič gost

      Lujz zadetek v polno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.07.2024 ob 18:12 Lujz gost

      Župan je SDS vemo kam seže pogled močnega SDS volilnega telesa v občini Turnišče. Od nekdaj si podajajo direktorsko mesto Varaša, propadli podjetniki z močno politično preteklostjo v občinskih organih. Občinski svet sestavljajo največji nesposobneži in to že nekaj mandatov zapored. Minoriti so šli iz Turnišča zaradi domačih parazitov, ki so škofa pritiskali k odločitvi.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.07.2024 ob 18:16 Pliver varaški gost

      Jes varašance dobro poznan, pa novi vrtec so pobarvali kak grdo vagon pa se še vedno v mečejo pa se hvalijo ka majo novi vrtec.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.07.2024 ob 18:24 Štefan gost

      Kda san se lani vsaki den vozo z biciklino so en mesec celi renkovci bili v kmici zarana večer kesno v noči, med ten ka je župan doma spal.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.07.2024 ob 22:50 Oliver dragojevič gost

      Lujz tij pa resno poznaš to občino tij si pa rejsan dečko pa pol.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.