https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Po kitajskem horoskopu je letos leto zmaja

 

Kitajsko novo leto se je začelo 23. januarja 2012, in velja za leto zmaja. Zmaji so dinamične, ambiciozne osebe, rojeni vodje, radi imajo pustolovščine.

Po kitajskem zodiaku leto zmaja traja približno eno leto, natančneje do 10. februarja 2013. Predstavljene so nekatere osebnostne značilnosti ljudi, ki so rojeni v letih zmaja. Zmaji so ljudje, rojeni v letih 1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 ... Iz naštega je razvidno, da kitajska astrologija temelji na luninem ciklu, ki traja 12 let.

Leta so dobila imena po prvih dvanajstih živalih, ki naj bi se kot pravi legenda, odzvale Budovem vabilu na slavnostno pojedino, ko se je odpravljal iz tega sveta. Te živali so: podgana, bivol, tigre, mačka (v nekaterih zodiakih jo nadomesti zajec), zmaj, kača, konj, koza (včasih tudi gorska ovca), opica, petelin, pes in merjasec. Kitajci pravijo, da se žival, v katerem letu si bil rojen, skriva v tvojem srcu.

Namesto štirih vsebuje pet elementov in sicer kovino, vodo, les, ogenj in zemljo. Vsak element ima svojo pozitivno in negativno silnico, ki ju Kitajci imenujejo Yin in Yang. Ta dva izraza predstavljata sile, ki vzdržujejo vesolje v ravnovesju.

Zmajevke občudovane, zmaji pametni

Zmajevke so vedno obkroženo z občudovalci, magnetično privlačne in občudovane v družbi tudi zaradi širokega spektra organizatorskih sposobnosti ter imajo neomajno samozaupanje.

Moški, rojen v znamenju zmaja je bogat, v elegantnem avtu in urejen, sicer pa ne preveč ambiciozen, a kljub temu se zna prebiti zelo visoko in postane uspešen. So odlični viri idej in so prave vodje projektov, saj so pametni in znajo zelo dobro predvidevati poteke dogodkov, ne marajo pa podrobnosti, sebi pa radi pripišejo usluge za uspešno izpeljani posel. 

Zmaj se ujema z opicami in podganami

Ta skupina ljudi je močnega duha in optimistična, orientirani so k napredku in delovanju in so radi pobudniki v tistem, kar delajo in čemur se posvetijo. Zelo so dinamični in ambiciozni, ne marajo ovir in zastojev, ki jih naredijo nemirne in nestrpne.

Ljubezen – zmaja boste osvojili z vztrajnostjo

Osebe, rojene v znamenju zmaja, ljubezen in pustolovščine močno privlačijo in partnerja pogosto spoznajo nepričakovano. Včasih ženske privlačijo starejši moški, ki nastopajo zaščitniško. Oboji, moški in ženske, se včasih težko odločijo in pogosto izpustijo dobre priložnosti. Ženske, ki se razvežejo, se navadno znova poročijo.

Da bi zmaja osvojili, morate ravnati inteligentno in diplomatsko, pa tudi vztrajno. Manj časa potrebuje Zmaj za to, da svojega partnerja zapusti; dovolj je že, če med njima pride do večjih ljubosumnih izpadov. Izginil bo, kot bi se vdrl v zemljo. Običajna ljubezenska zveza pa ga ne zanima, saj mora tudi v ljubezenskem življenju dokazati svojo izvirnost. Zmaji se poročajo šele v zrelih letih, saj takrat spoznajo, da so se naveličali številnih ljubezenskih navezav, in si zaželijo zanesljive in mirne zveze.

Vir: pozitvke.net

Foto: SXC.hu

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.