https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Evangeličanska cerkev bogatejša za krstni kamen iz Betlehema

Murska Sobota, 23.07.2024 ob 6:05  

Evangeličanska cerkven v Murski Soboti je bogatejša za prvi krstni kamen, pri katerem so bili krščeni mnogi prekmurski evangeličanski izseljenci.

Pretekli teden je v Mursko Soboto prispela pošiljka iz Betlehema v Pensilvaniji, ki jo je evangeličanski cerkvi v Murski Soboti podarila lansko leto zaprta in prodana slovenska Evangeličanska cerkev sv. Ivana.

Med prejetim gradivom je tudi prvi krstni kamen, ki je že postavljen v Evangeličanski cerkvi ECO Murska Sobota, preostalo gradivo pa bo na ogled za javnost na voljo jeseni.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Facebook Evangeličanska cerkev v Sloveniji

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.07.2024 ob 7:47 gost

      Kamen za sprejem v partijo imenovano cerkev. Bilo bi civilizacijsko in bi se lahko hvalili, da imajo člane, po njihovem vernike, če bi ta sprejem ljudi v to stranko izvajali, ko bi postali polnoletni, ko se lahko sami odločijo, ne pa pri šesttedenski starosti, ko jih prisilno včlanijo, brez njihove odločitve in jih tako etiketirajo za celo življenje.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2024 ob 8:43 krst gost

        Kot piše v SP ekumenske izdaje se je dal kristus krstiti pri 30 letih, kar je opravil Janez Krstnik, kako in kaj piše v SP jeruzalemske izdaje še nisem preveril, je po izkušnjah možno da je RKC vnesla spremembe !

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.07.2024 ob 9:51 Karel K. gost

        Misliš Jezus! On je temelj na katerem so ti pisci te pravljice o krščanstvu spisali in so si tako ustvarili zlato jamo za rajsko življenje katero že traja več kot 2000 let. To pravljico so ti spisali nekaj stoletij pozneje kot naj bi se to dogajalo. Da bi se utrdili kot oblastniki nad človeštvom, so storili ogromne zločine nad tistimi kateri se jim niso hoteli ukloniti. Titoisti so jih samo posnemali, ko so leta 1941 začeli utrjevati svojo pot do absolutne oblasti. Kot je pred nekaj dnevi povedal-priznal glasnogovornik, poslanec in loški zgodovinar novotitoistov Martin Prunk, da sta tako Titoizem kot krščanstvo zločinska sistema, vendar po njegovem bolj pridna kot fašizem in nacizem. To krščanstvo in vse te neke verke ideologije v imenu nekega boga in alaha so le namenjene temu, da človeštvo delijo, da na ta način lažje z njim manipulirajo in sebi prisvejajo dobrine in bogastvo.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.07.2024 ob 6:47 oboževalec Karel Klovna gost

        Ko sem slabe volje preberem eno objavo Karela Klovna in sem boljše volje. Nasmejim se za celi dan.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.07.2024 ob 11:51 123 gost

      Golazen se je zbudila,,Karel,,tele nezadovoljno ki ima pripombe na vse zato ti želim da crkneš da ne boš prenašal ta svet

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.07.2024 ob 23:37 Kobra gost

      Karči kera cerkev vas je prosila za peneze? Mene ni,če dam da če ne ne,država pa krade ljudem Keri za njo delamo,pa če janša gor ali golob pa tudi SD verjetno nebi bil sveti,a ne,karči

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.