https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

FOTO: London: Mesto zgodovine, kulture in raznolikosti

30.8.2024  

London je glavno mesto Anglije in Združenega kraljestva, ter eno najpomembnejših svetovnih mest. Nahaja se ob reki Temzi in je dom več kot 8 milijonov ljudi, kar ga uvršča med najbolj raznolika in živahna mesta na svetu.


Je mesto, kjer se preteklost srečuje s sedanjostjo. Njegova zgodovinska dediščina, kulturna raznolikost in gospodarska moč ga uvrščajo med najbolj zanimiva in vplivna mesta na svetu.

London ima bogato zgodovino, ki sega v rimske čase, ko je bil znan kot Londinium. Mesto je bilo priča številnim zgodovinskim dogodkom, vključno z Veliko kugo leta 1665 in Velikim požarom leta 1666.

Med najbolj prepoznavnimi znamenitostmi so Londonski stolp, Buckinghamska palača, Big Ben, Westminstrska opatija, London Eye in številni svetovno znani muzeji, kot so Britanski muzej, Naravoslovni muzej in Tate Modern.

London je svetovno znan po svoji kulturni sceni. West End je sinonim za vrhunske gledališke predstave, mesto pa je tudi središče glasbe, mode in umetnosti. Tukaj delujejo številne galerije, koncertne dvorane in gledališča.

Je eno najpomembnejših finančnih središč na svetu. V njem imajo sedež številne mednarodne banke, zavarovalnice in borze, kot je Londonska borza.

Mesto ima obsežno prometno omrežje, ki vključuje najstarejšo podzemno železnico na svetu, imenovano "The Tube," ter obsežen avtobusni in železniški sistem. Heathrow, Gatwick in Stansted so med najbolj obremenjenimi letališči v Evropi.

London se ponaša z velikimi zelenimi površinami, kot so Hyde Park, Regents Park in Richmond Park, ki ponujajo prebivalcem in obiskovalcem možnosti za sprostitev in rekreacijo.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2024 ob 7:39 gost

      Nega kralijce London več ni zanimiv. Ona je bila ikona tega mesta.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.