https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V 73. letu starosti se je poslovila Anita Ogulin

16.07.2024 ob 11:58  

V 73. letu starosti se je po težki bolezni poslovila humanitarka Anita Ogulin, ki je svoje življenje posvetila zaščiti otrok in humanitarnemu delu. 

S svojim delovanjem je pridobila številna priznanja, med drugim tudi kot dolgoletna predsednica Zveze prijateljev mladine (ZPM) Moste-Polje. V čast njenemu delu se je organizacija aprila letos preimenovala v Zvezo Anita Ogulin in ZPM.

Anita Ogulin je bila po izobrazbi novinarka. Kot dolgoletni obraz ZPM je na delovanju te organizacije pustila neizbrisen pečat. Pod njenim vodstvom so bili izvedeni številni vseslovenski projekti, namenjeni podpori in pomoči otrokom, mladim in družinam.

Ogulinova se je neprestano zavzemala za pravice otrok, zlasti tistih v stiski. Pozivala je k odgovornemu starševstvu ter se zavzemala za prijazno, solidarno, strpno in odprto družbo. Med njenimi pomembnimi dosežki je ustanovitev Štipendijskega sklada za revne otroke pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki je omogočil izobraževanje številnim otrokom iz socialno šibkejših družin.

Sekretarka ZPM, Ljubljana Moste-Polje, Tanja Petek, je v sporočilu za javnost zapisala: "Zapustila nam je neprecenljivo dediščino v obliki prepoznavne in zaupanja vredne humanitarne organizacije. Srčno si želim, da bomo v sodelovanju še naprej zasledovali njeno poslanstvo, širili njene vrednote sočutja, spoštovanja in odgovornosti za šibkejše ter bili tu za otroke, mladostnike in družine v stiski.«

Foto: Bobo
Vir: STA

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.