https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Za zagotovitev pogojev igranja v prvi ligi bodo prenovili ta športni park

Lendava, 24.07.2024 ob 11:00  

Občina Lendava je v sodelovanju z Nogometnim društvom Lendava 1903 pristopila k obnovi Športnega parka Lendava za zagotovitev pogojev za igranje nogometnih tekem v prvi državni nogometni ligi, kar je bistvenega pomena za domači klub Nafta 1903, ki bo v naslednji sezoni po dvanajstih letih ponovno tekmoval.


Do pristopa k obnovi je prišlo na podlagi predhodnih zahtev in priporočil infrastrukturnega oddelka NZS.

Večino zahtevanih prenovitvenih del in dodatne opreme je potrebno zagotoviti do konca avgusta, ko se bo odvila prva domača tekma. Občina Lendava bo zagotovila sledečo opremo: 

- nabava in montaža novega digitalnega semaforja (»big screena«) velikosti 25 m2,
- zamenjava razglasne mešalne mize v prostoru za napovedovalca,
- ureditev TV studia v obliki kontejnerskega modula (sprednji del steklen) za potrebe TV prenosov,
- postavitev montažnega snemalnega stolpa za nogometnim golom za potrebe TV prenosov,
- nabava hladilnikov v garderobne prostore,
- razširitev optičnega in internetnega paketa s kabelsko razvejitvijo za potrebe TV prenosov, TV studia, var sistema, sistema nakupa kart, medijskih zahtev,
- vzpostavitev sistema prodaje vstopnic, nadzornega centra za upravljanje z validatorji, vzpostavitev in aktualiziranje sedežnice stadiona z možnostjo kontrole na vstopnih mestih s čitalci,
- preureditev prostorov za medije (ureditev t.i. separejev za novinarje z elektro in internetnimi priključki),
- ureditev prostora za organizirane gostujoče navijače z ograjo in postavitev zaščitne 6 m mreže v predelu tega prostora,
- ureditev prostora za kontejnerje za smeti z ograjo,
- vsa dela temeljenja (betoniranja) za prostor za kontejnerje, za TV studio, za snemalni stolp, za postavitev stebrov in ograje za organizirane gostujoče navijače, za postavitev stebra za semafor,
- ureditev elektro priklopov za var sistem, za TV studio, za semafor, idr.

Predvidena vrednost naštetih del znaša 136.882,82 evra brez DDV, ki bodo zagotovljeni iz proračuna Občine Lendava.

ND Lendava 1903 bo poskrbelo za izboljšavo igralne površine, zamenjavo vtičnih nogometnih vrat, pomičnih nogometnih vrat za ogrevanje vratarjev, poskrbeli bodo za namestitev 5 radijsko vodenih ur v prostorih stadiona ter za izboljšanje VIP sedišč na tribuni. Preurejeni bodo tudi soba za doping kontrolo, soba za prvo pomoč, soba za delegata, konferenčna soba, urejena t.i. miks cona.

Foto: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2024 ob 11:34 gost gost

      PIVA DE TUDI NA KARTICO BANKE SLUŽIJO MI PA BUDALE PIJEMO TAM

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.