https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Turnišču potekalo srečanje starejših vernikov

Turnišče, 20.07.2024 ob 13:00  

Župnijska Karitas Turnišče in župnija Turnišče sta skupaj pripravila župnijsko srečanje starejših vernikov starih nad 75 let in več iz vasi Turnišče, Lipa, Renkovci, Nedelica, Gomilica in Brezovica. 


Verniki so se najprej zbrali v župnijski cerkvi Marije vnebovzete pri zahvalni sveti maši, katero je daroval turniški župnik Marko Magdič in je  spregovoril o tem kako je potrebno starejšim, bolnim in onemoglim pomagati na jesen življenja. Mlajši so jim lahko v veliko podporo in pomoč prav tako razne druge dobrodelne organizacije, prostovoljci in člani Župnijske Karitas Turnišče, kateri jih čez leto večkrat  obiščejo.

Med mašo so prejeli bolniško maziljenje. Potem pa so se še zbrali na župnijskem dvorišču na druženju. Članice Župnijske Karitas Turnišče so za vse zbrane pripravile slavnostno kosilo in razno pecivo. Ker je tako srečanje enkrat letno so se na enem mestu srečali verniki vseh vasi in pogovor je tekel o marsičem, tudi o njihovih vsakodnevnih težav in problemih, ki jih prinese življenje. Po kosilu so zapeli Marijine in druge pesmi. Polni vtisov na srečanje so potem odšli na svoje domove.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2024 ob 13:36 gost

      Tukaj je sammo 20 procentov pravih vernikov. Vse ostalo je blef kajti ko ti hodiš k maši da te sosed vidi ali pa zato da se greš pokazat da klepetaš pred mašo in po maši o drugih nisi noden vernik. Taki ljudje so hujši ne verniki kot tisti keri niti okoli cerkve ne hodijo. V tej fari je zelo veliko vernikov z figo v žepu.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2024 ob 13:37 gost

      V tej fari eni sploh ne vejo zakaj grejo v cerkev. Niti prekrizeti se niso sposobni pravilno.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.07.2024 ob 13:41 gost

      Tukaj ženske rade zamilujajo k maši ker so potem v središču pozornosti ne duhovnik.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.07.2024 ob 16:22 Smrdun Pero 🦨 gost

      Ovce z opranimi možgani!

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.