https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Toplotna obremenitev je velika, popoldne so možne nevihte, lahko naraste tudi reka Mura

 

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je izdala opozorilo o velikih toplotnih obremenitvah in možnih nevihtah.

Danes bo pretežno jasno vreme, predvsem na severu Slovenije lahko popoldne nastanejo krajevne nevihte, z močnejšimi nalivi, pišem vetra ter udari strel. Prav tako lahko hitro narastejo tudi hudourniški vodotoki.  

Dnevna temperatura se bo gibala med 28 in 33 stopinj Celzija. Sredi dneva in popoldne je po nižinah možna velika toplotna obremenitev. Pred temperaturno obremenitvijo se je treba primerno zaščititi in upoštevati ukrepe pristojnih.

Jutri in v petek bo sončno, najvišje dnevne temperature bodo vztrajale med 28 in 33 stopinj Celzija.

V četrtek in petek lahko prehodno naraste reka Mura

Danes popoldan in v noči na četrtek lahko ob možnih nevihtah prehodno narastejo manjše reke in hudourniški vodotoki, predvsem na severu države. Nevihtno vreme lahko povzroči hitro naraščanje vodostajev, kar lahko privede do zastajanja padavinskih in zalednih voda na manjših območjih. Posebno pozornost je treba nameniti območjem, kjer so vodotoki že sicer bolj obremenjeni, opozarja ARSO.

Vir: ARSO

V četrtek in petek se pričakuje prehodno naraščanje reke Mure. Možno je, da bodo vodostaji dosegli višje ravni, kar lahko vpliva na okoliška območja.

Svetujejo previdnost in spremljanje vremenskih napovedi ter morebitnih opozoril pristojnih služb.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.