https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Turnišče podpisala pogodbo za rekonstrukcijo strehe na Osnovni šoli Turnišče

Turnišče, 18.07.2024 ob 10:50  

Občina Turnišče začenja rekonstrukcijo strehe na Osnovni šoli Turnišče, ki je bila močno poškodovana v lanskoletnem neurju. Z izgradnjo ravne strehe na šolskem poslopju želijo zagotoviti trajnejšo rešitev.

Župan Občine Turnišče Borut Horvat je danes podpisal pogodbo za rekonstrukcijo strehe na Osnovni šoli Turnišče, ki jo bo izvedlo podjetje Blisk montaža iz Murske Sobote. Vrednost del znaša 789.108,51 evra brez DDV, ki je bila dosežena po konkurenčnem postopku s pogajanji, saj so sprva vse oddane ponudbe presegale predvideno vrednost naložbe.

»Rekonstrukcija bo zagotovila trajno rešitev z ravno streho, saj je bila obstoječa dvokapna streha v zadnjih osmih letih že dvakrat močno poškodovana. Nova ravna streha na šolskem poslopju bo preprečila nadaljnjo škodo ob večjih neurjih, ki so v zadnjih letih na žalost vse pogostejša,« je dejal župan občine Turnišče Borut Horvat.

Začetek del, ki ne bodo ovirala začetka šolskega leta in izvedbe pouka, je predviden v prvi polovici meseca avgusta, vsa dela pa bodo po pogodbi izvedena do konca letošnjega leta. V prvi fazi, ki bo financirana z lastnimi sredstvi in sredstvi izplačane zavarovalnine, bodo na starejšem delu šole odstranili ostrešje in stene podstrešja ter zgradili novo atiko in ravno streho s sintetično strešno membrano, obloženo s prodom.

Podpisana pogodba predvideva rekonstrukcijo strehe tudi na novejšem delu šole, ki bo izvedena v primeru potrditve državnega sofinanciranja, o katerem je bilo govora že kmalu po lanskem razdejanju, ko je Turnišče obiskal pristojni minister Darjo Felda.

Po odstranitvi dvokapne strehe in izgradnji nižje ravne strehe po obodu etaže je predvidena višja ravna streha na osrednjem delu, kjer bi ohranili osrednji del podstrešja, do katerega bo omogočen dostop po obstoječih stopnicah.

*Oglasni prispevek

    Fotogalerija