https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gasilsko društvo Bunčani je Stanislavu Gregorinčiču podelilo posthumno zahvalo

Bunčani, 24.07.2024 ob 16:00  

V gasilskem društvo Bunčani so se odločili in ob praznovanju 120. obletnice gasilskega društva podelili Stanislavu Gregorinčiču posthumno zahvalo. Zahvalo je  v imenu družine prevzel njegov vnuk David Gregorinčič, ki s ponosom nadaljuje njegovo gasilsko poslanstvo. Zahvalo sta podelila predsednik PGD Bunčani Alojz Pihler in poveljnik PGD Bunčani poveljnik Dominik Štrakl. 


Med nagrajenci in dobitniki odlikovanj Gasilske zveze Slovenije druge stopnje bi moral pri praznovanju društva moral biti prisoten Stanislav Gregorinčič, ki pa je žal preminul petega marca letos. Člani društva so se odločili, da mu za njegovo opravljeno delo podelijo posthumno zahvalo za življenjski prispevek k razvoju in delovanju gasilskega društva Bunčani. Stanislav Gregorinčič je v gasilske vrste stopil že davnega leta 1960, kot 12-letni fantič v svojem rojstnem kraju Stara Nova vas. 

Po letu 1972 je postal član prostovoljnega gasilskega društva Bunčani, kjer je  bil vseskozi eden od najaktivnejših članov. V mlajših letih  je bil član operativne enote, nepogrešljiv pa je bil pri vseh dogodkih in akcijah povezanih z gasilstvom in gasilskim domom. Pozneje je bil aktiven tudi v organih društva, saj je en mandat opravljal funkcijo predsednika društva, pet mandatov je bil namestnik predsednika, na zadnjih volitvah pa je bil izvoljen za predsednika Nadzornega odbora. 

Za svoje aktivno delo v gasilskih vrstah je prejel več gasilskih priznanj in odlikovanj. V lanskem letu je prejel značko za 60 let delovanja v gasilskih vrstah, leta 2015 plaketo gasilskega veterana, leta 2024 gasilsko odlikovanje tretje stopnje in leta 1994 priznanje gasilske zveze prve stopnje. Bolj kot nagrade in priznanja pa ga je veselil napredek društva na vseh področjih, za kar je imel osebno velike zasluge, ki jih je v svoji skromnosti nikoli ni izpostavljal. 

Gasilci iz Bunčan ga zelo pogrešajo, saj je bil z zagnanostjo, dejavnostjo in pripravljenostjo pomagati drugim zgled vsem, še posebej mlajši generaciji. S podelitvijo posthumne zahvale za življenjski prispevek pri razvoju gasilstva in delovanju društva so se mu vsi gasilci iz Bunčan zahvalili za vse ure, ki  jih je prostovoljno podaril društvu. Bilo jih je nešteto in za vsak trenutek, ki so lahko v gasilskih vrstah preživeli skupaj. Zaradi njega in z njegovo pomočjo je društvu uspelo doseči sedanjo raven razvoja gasilskega društva Bunčani.  

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2024 ob 17:48 AlexandraPage00 gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…. for more info visit any tab this site Thanks a lot ==>==>============>=>) Www.join.payathome9.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.