https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Šestan: »Zaradi napovedi nočnih neurij bo v povečani pripravljenosti celoten severni del države«

19.07.2024 ob 13:30  

Po daljšem vročinskem valu in sušnem obdobju Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje padavine. V noči na soboto bodo ob nevihtah po vsej državi začeli nastajati močnejši nalivi.


Arso je izdal posebno vremensko napoved zaradi nevarnosti ob vodotokih in možnih zemeljskih plazov. Glavnina padavin bo padla v manj kot 12 urah, pričakujejo pa od 50 do 100 milimetrov dežja, krajevno tudi do 150 milimetrov. Možna je hitra rast hudourniških vodotokov.

 

Težišče padavin bo sprva v severni polovici Slovenije, vendar je Arso zaradi negotovosti obarval oranžno celotno državo.

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je na novinarski konferenci, kjer so govorili o razmerah na Krasu, dejal: "Zaradi napovedi nočnih neurij bo v povečani pripravljenosti celoten severni del države."

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2024 ob 18:21 Štefan gost

      Kako to da so meteorologi spregledali tako velik nevihtni sistem in še pred dnevi napovedovali vročinski val vse do sredine prihodnjega tedna???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.