https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lovci v teh vročih dneh skrbijo za divje živali

21.07.2024 ob 13:00  

V teh vročih dneh, ko so dnevne in nočne temperature visoke, lovci skrbijo za divje živali, saj jim v krmišča vozijo seno in vodo. Ker je deželo ob Muri zajel tretji vročinski val in se dnevne temperature dvignejo krepko čez 30 stopinj Celzija, jim lovci lovskih družin v širšem Pomurju vozijo vodo, da se okrepčajo. 


Divje živali se podnevi najraje zadržujejo v gozdovih, kjer se skrijejo pod žgočim  soncem in zato ponoči gredo iskat hrano in vodo, kajti temperature ponoči padejo pod 20 stopinj Celzija in se ozračje malo ohladi.

Lovišče s posebnim namenom, Fazan Beltinci, obsega 15.167 ha skupne površine, od tega je 14.005 ha lovne površine. V Fazanu Beltinci skrbijo njeni lovci in zaposleni za divje živali, ki živijo v njihovem lovnem območju. Lovišče s posebnim namenom Fazan Beltinci se ukvarja z vzrejo fazanov in sicer v svojem vzrejališču.

Na njihovem lovišču se giblje tudi veliko visoke divjadi, kot so jeleni, srne, divji prašič in nekaj male divjadi, med njimi so poljski zajec in poljska jerebica. Med sprehodom ob potoku Črnec pri Beltincih smo v foto objektiv navsezgodaj srečali mladega srnjaka, ki se je pasel ob potoku Črnec.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.07.2024 ob 11:23 Aleša gost

      Najprej razložite kaj pomeni lovišče s posebnim namenom, preden se hvalite s skrbjo za živali, banda zelena. Na koga čaka mlad srnjak? Avstrijca ali Italijana?Vzrejene fazane spuščate ven pred skupnimi jagami, da imajo vaši gostje kaj za morit. Bejžte...obrne se mi ob takih, v laž in koristoljubje zavitih in zapakiranih člankih.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.