https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

FOTO: München: Mesto tradicije, kulturnih zakladov in športnega ponosa

 

V srcu Bavarske leži München, mesto z bogato zgodovino, kulturno dediščino in živahnim urbanim utripom. Obisk tega mesta ni le potovanje skozi čas, temveč tudi odkrivanje sodobnega nemškega življenja, kjer se prepletajo tradicija in modernost.

München je mesto, ki očara s svojo kombinacijo zgodovinske veličine, kulturne bogatosti in sodobne energije. Vsak obiskovalec lahko najde nekaj zase, bodisi se potopi v bogato zgodovino, uživa v kulturnih zakladih ali preprosto uživa v sproščenem vzdušju in gostoljubnosti domačinov.

Zgodovina

München, ustanovljen leta 1158, je skozi stoletja rasel in se razvijal v pomembno evropsko mesto. Sprehod po ulicah starega mestnega jedra razkriva arhitekturne bisere, kot so cerkev Frauenkirche s svojima dvema prepoznavnima stolpoma, Stara in Nova mestna hiša na trgu Marienplatz ter impresivna rezidenca Wittelsbachov, ki odseva moč in bogastvo bavarskih vladarjev.

Živahna tradicija

Kljub sodobnemu utripu München ohranja močno vez s svojo tradicijo. Oktoberfest, največji pivski festival na svetu, vsako leto privabi milijone obiskovalcev, ki se zberejo v Theresienwiese, da uživajo v bavarskem pivu, hrani in glasbi. Tudi običajni dnevi so prežeti s tradicijo, kar se odraža v številnih pivnicah, kot sta znamenita Hofbräuhaus in Augustiner Keller, kjer se obiskovalci lahko ob kriglu piva potopijo v pravo bavarsko vzdušje.

Tehnološka naprednost

München ni zgolj mesto preteklosti, temveč tudi prihodnosti. Je dom številnih tehnoloških in avtomobilskih podjetij, kot je BMW, ki je s svojo muzejsko zbirko in tovarniškimi ogledi prava poslastica za ljubitelje avtomobilov. 

Športni ponos: Allianz Arena

Eden od simbolov Münchna je zagotovo Allianz Arena, stadion nogometnega kluba FC Bayern München, ki lahko sprejme več kot 75.000 gledalcev. Ta pa ni le prizorišče vrhunskih nogometnih tekem, ampak tudi prava turistična atrakcija, ki privablja vse več obiskovalcev. Slednji se lahko udeležijo vodenih ogledov stadiona, ki vključujejo obisk slačilnic, novinarskega središča in samega igrišča, ter se seznanijo z bogato zgodovino in uspehi enega najbolj znanih nogometnih klubov na svetu.

Zelene Oaze

Kljub urbanemu vrvežu München ponuja številne zelene površine, kjer se lahko obiskovalci umaknejo od mestnega hrupa. Anglijski vrt, eden največjih mestnih parkov na svetu, je idealen za sprostitev, piknike ali celo surfanje na reki Eisbach. Olimpijski park, zgrajen za potrebe olimpijskih iger leta 1972, pa ponuja športne in rekreacijske dejavnosti ter čudovit razgled iz olimpijskega stolpa.

Kulinarika

Münchenske ulice so polne kavarn, restavracij in trgovin, kjer obiskovalci lahko okusijo lokalne specialitete, kot so "weisswurst", pretzli in številne vrste piva, ki jih ponujajo lokalne pivovarne. Bavarska gostoljubnost pa obiskovalcem omogoča, da se v tem mestu hitro počutijo domače.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.