https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uspešno poslovno leto 2011 za Saubermacher-Komunala

Murska Sobota  

Na sedežu podjetja Saubermacher-Komunala Murska Sobota d. o. o., ki je verodostojen in kompetentni izvajalec dejavnosti gospodarnega ravnanja z odpadki, so včeraj pripravili predstavitev ravnanja z odpadki v prejšnjem letu in svoje vizije ter novosti, ki jih uvajajo v letu 2012.


Podjetje Saubermacher-Komunala Murska Sobota d. o. o. je kot izvajalec gospodarnega ravnanja z odpadki prijazno do človekovih želja in potreb, uporabnikom pa nudi storitve za zmanjšanje količine odpadkov, ločeno zbiranje odpadkov, ponovno uporabo oziroma reciklažo zbranih odpadkov in odstranjevanje preostankov odpadkov.

Vodilno slovensko podjetje gospodarnega ravnanja z odpadki

Dejavnost podjetja Saubermacher-Komunala Murska Sobota d. o. o., ki postaja vodilno podjetje, ki nudi gospodarno ravnanje z odpadki v Sloveniji, poleg gospodarske javne službe zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov v 12 občinah v UE Murska Sobota zajema še zbiranje nevarnih in posebnih odpadkov kot del gospodarske javne službe v 23 občinah ter zbiranje nevarnih in posebnih odpadkov pri gospodarskih subjektih, ki opravljajo pridobitno dejavnost na območju celotne Slovenije.

Prvo prekmursko podjetje s certifikatom »Družini prijazno podjetje«

Podjetje Saubermacher-Komunala Murska Sobota d. o. o. si je 8. decembra 2011 kot prvo prekmursko podjetje pridobili certifikat Družini prijazno podjetje, ki ima kratkoročne, predvsem pa dolgoročne učinke v podjetju, ki so opazne tako v vodstvu podjetja, med zaposlenimi in nenazadnje tudi v samem podjetju,  v katerem je večja produktivnost in uglednost.

Manjša količina nevarnih in posebnih odpadkov v gospodinjstvih in industriji, večja v zdravstvu

Na akcijah zbiranja nevarnih in posebnih odpadkov iz gospodinjstev je v primerjavi z letom 2010 v letu 2011 upadla količina motornih olj ter količina pesticidov in akumulatorjev. Količina nevarnih in posebnih odpadkov pa se je znižala tudi v industriji in obrti, čemu je vzrok predvsem gospodarska kriza, ki je zmanjšala obseg proizvodnje, posledično temu pa je bilo manj odpadkov. Podjetja pa hkrati niso oddajala odpadkov v večjih količinah zaradi stroškov, ki jih povzroča odvoz in obdelava teh odpadkov. Povečala pa se je količina odpadkov iz zdravstva zaradi izbora na javnem razpisu ter zaradi sklenjene pogodbe s Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Za podjetje uspešno poslovno leto 2011

Saubermacher-Komunala Murska Sobota d. o. o. je poslovno leto 2011 zaključilo uspešno in aktivno nadaljevalo z nadgradnjo sistema ločenega zbiranja odpadkov, ki je bistvo njihovega delovanja že vseh 20 let. Nadaljevalo pa je tudi s projektom zbiranja embalažnih materialov po sistemu rumene vreče od vrat do vrat v še nevključenih občinah. V mesecu oktobru je podjetje z MO Murska Sobota začelo s pilotnim projektom zbiranja papirja in papirne embalaže od vrat do vrat, že petič zapored pa so v šolskem letu 2010/2011 razpisali natečaj »Plastenke naše prijateljice« za prekmurske vrtce in šole.

Že četrto leto zapored je podjetje Saubermacher-Komunala Murska Sobota d. o. o. sodelovalo na Družinskem pikniku MO Murska Sobota, v mesecu oktobru so v sklopu praznovanja 20-letnice obstoja pripravili ustvarjalno likovno delavnico »Za življenje vredno okolje«, v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov pa so v sodelovanju s Pomurskim ekološkim centrom organizirali dogodek z naslovom Ustvarjamo zdravo okolje.

direktor Drago Dervarič

Podjetje Saubermacher-Komunala Murska Sobota d. o. o. pa je že drugo leto zapored razpisalo projekt »Za življenja vredno telo«, katerega namen je vspodbujati zaposlene k športnim aktivnostim ter s tem k bolj zdravemu načinu življenja. Nadaljevale pa so še aktivnosti vključevanja občanov in gospodarskih subjektov v sistem ravnanja z odpadki. Meseca julija je podjetje potrdilo tudi pridobljene mednarodne certifikate ISO 9001, ISO 14001 in OHSAS 18001, ki so v pomoč pri delu in osnova za to, da se v delo vpelje čim več izboljšav.

Letošnja novost: nov način zbiranja kosovnih odpadkov

V letošnjem letu je podjetje Saubermacher-Komunala Murska Sobota d. o. o. začelo s podpisom Deklaracije o poštenosti poslovanja, pripravilo razstavo »Podjetje Saubermacher-Komunala skozi čas«, nadaljujejo pa tudi z že tradicionalnim natečajem »Plastenke naše prijateljice«, kot novost pa je podjetje na področju zbiranja odpadkov vpeljalo nov način zbiranja kosovnih odpadkov iz gospodinjstev, ki so ga potrdile občine Beltinci, Cankova, Hodoš, Kuzma, MO Murska Sobota, Rogašovci, Šalovci in Tišina. Občani teh občin bodo lahko enkrat na leto (v MO Murska Sobota dvakrat) odvoz kosovnih odpadkov do 2 m3.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.