https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V BTC City Murska Sobota odprli razstavo o demokraciji

Murska Sobota, 25.07.2024 ob 6:05  

BTC City Murska Sobota krasi razstava z naslovom »Podobe demokracije: izbor gradiva iz posameznih arhivov držav Evropske unije«, ki so jo pripravili Informacijska točka Europe Direct Pomurje, BTC City Murska Sobota, Zgodovinski Arhiv Celje ter Europe Direct Savinjska. Z njo želijo počastiti 20. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo.

Razstava, ki je nastala na pobudo Zgodovinskega arhiva Celje in Mestnega arhiva Ieper iz Belgije, prikazuje zgodovinske dokumente, od srednjeveških listin do sodobnih spletnih strani, ki ilustrirajo razvoj demokracije v Evropi. 

Izbrano arhivsko gradivo iz 23 držav Evropske unije zajema različne vidike demokratičnih procesov, vključno z volitvami, političnimi preobrati in prizadevanji za mir in pravice. Razstava se povezuje s praznovanjem Mednarodnega arhivskega tedna in volitvami v Evropski parlament, pri čemer poudarja vlogo arhivov kot varuhov demokratičnih vrednot.

Razstavo si lahko ogledate do 23. avgusta 2024.

Foto: arhiv organizatorja

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2024 ob 6:40 gost

      Demokracija o vojnah.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.07.2024 ob 7:41 gost

      Ne razumem zakaj toliko plakatov panojev. Kajti za vse to je zaslužen eden in edini desni SDS vele vodija Janez Janša. Kajti on je tisti ki je rešil slovenijo pred agresorem srbijo ko se je skrival v potzemju Cankarjevega doma.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.07.2024 ob 7:44 gost

      Res je on naredil največ za Slovenijo ko je zbiral orožje pa ga je šeftal južnim bratom. Mi ki smo se res borili tistih 10 dni smo pa 4 imeli 1 orožje. Res sramotno nesramno da se zdaj predstavlja kot največji rešitelj za samostojno slovenijo. Nikjer ga nihče ni videl edino ko so novinarji prišli v njegov skriti lepo varovan potemni bunker.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.07.2024 ob 8:20 Karel K. gost

      V EU, v zahodnih njenih članicah, je doma demokracija v Sloveniji pa kolektivna diktatura vodena s strani dveh levo-desno skrajnih poliitčnih opcij pod vodstvom Kučana in Janše. Vodstvo EU se na to stanje v Sloveniji ne ozira, glavno, da jim dajejo glasove, doma pa lahko uveljavljajo svojo diktatorsko voljo, ropanje, kriminal, korupcijo, kršijo človekove pravice politično nepravovernim. Vsebina na teh panojih je zlagana je čista propaganda s strani aktualne poliitčne elite na oblasti in v opoziciji, saj je država v vsesplošnem upravljalskem in vodstvenem kaosu.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.07.2024 ob 8:45 Karel K. gost

      Slovenija še danes ne izpolnjuje vseh pogojev za članstvo v EU, saj ni pravna država, saj še vedno je v veljavi Ribičičev pravni red, ni demokratična, nima določenih državnih mej (Hrvaška). Tedaj v letih okrog 2000 so Drnovšek in njegovi sateliti-pomočniki vseh barv v Bruselj nosili druge papirje, kateri so prepričale vodstveno strukturo, da je v Sloveniji vse v najlepšem redu, da je najbolj demokratična, pravna in funkcionalno urejena, doma pa so bili na mnogih odločujočih državniških, pravosodnih, izobraževalnih funkcijah nekdanji pripadniki titove politične policije imenovana UDBA. Torej operirali so z dvojnimi dokum enti.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.07.2024 ob 8:49 Karel K. gost

      Kar pa se tiče tiste vojne z JLA, pa je edina resnica, da so jo sprožili Kučan Adžič in nekaj slovenskih vojaških generalov in oficirjev, da bi ohranili Jugoslavijo in bi Kučana nareili Tita po Titu v Beogradu. Čeprav je to bilo nemogoče, saj se je Hrvaška odločila za samostojnost, Miloševič pa je gradil veliko Srbijo. JLA je porazil Miloševič, ko je zapovedal konec te vojne s pogojem, da mu Slovenija izroči orožje JLA in se vojska JLA, ki je bila le srbske in Črnogorske narodnosti postavi njemu na razpolago za ustvarjanje velike Srbije.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.07.2024 ob 8:52 gost

      Kaj še se ne bomo rešili tega gnoja, ki se podpiše s Karel K.???😩😩😩

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.07.2024 ob 23:37 Aja gost

      Demokracija???? Hahahhihihi kje jo najdete? Mogoče z mikroskopom ziher ne z temi plakati

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.