https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Beltincih pripravili 12. otroške športne delavnice

Beltinci, 05.08.2024 ob 6:05  

V beltinskem športnem parku je Športna zveza Beltinci, ki jo vodi predsednik Andrej Pozderec, od 22. do 26. julija pripravila že 12. otroške športne delavnice za otroke stare od 5. do 13. leta starosti. Za otroke so bile otroške počitniške delavnice zanimive, zabavne in razigrane. 


V času športnih delavnic so med drugim spoznali različne vrste športa in se v njih preizkusili. Delavnice so se začele zjutraj in so potekale do poznih ur popoldne. V času delavnic so obiskali Dom starejših Janka Škrabana v Beltincih, kjer so se srečali s stanovalci doma. Prav tako so pripravili kolesarjenje in se odpeljali iz Beltincev do Bratoncev. Ustavili so se pri nabožnem znamenju Božja misel ob glavni cesti Dokležovje – Bratonci iz leta 1724.

Članica Turističnega društva Bratonci Genovefa  Virag jim je predstavila zgodovino Božje misli v Bratoncih. Med potjo nazaj v Beltince so se ustavili na nogometnem igrišču v Bratoncih, kjer so si ogledali trening nogometašic ŽNK Pomurje. Med mlade so prišli tudi planinci Planinskega društva Matica Murska Sobota, ki so jim predstavili Planinsko društvo, opremo in drugo. V delavnicah so otroci ob pomoči članov Planinskega društva Matica Murska Sobota z barvami risali planinske znake – makete, ki so nameščeni po Pomurski planinski poti. 

Mladim so planinci prikazali način življenja planincev na poteh. Preizkusili so se v risanju markacij z belo in rdečo barvo. S pomočjo planinskih vodnikov so spoznali ozlanje in planinsko opremo, ki jo planinci potrebujejo pri svojem delu na zahtevnih  in manj zahtevnih planinskih poteh. Kot je povedal predsednik Planinskega društva Matica Murska Sobota Jože Ružič, so ponosni, da imajo eno najlepših planinskih poti - Pomursko planinsko pot, ki je dolga 342 km, ki se začne in konča v Murski Soboti. 

Potem, ko se je končala planinska delavnica so otroci skupaj s planinci in z narisanimi planinskimi znaki odšli v beltinski park, kjer so znake namestili na drevesa in znake -  markacije narisali tudi na drevesih v parku. Otroci so po risarski delavnici s skupaj s planinci - vodniki naredili planinski pohod po beltinskem parku. Zadnji dan delavnic so zaključili s podelitvijo medalj, obiskali so Sladoledarno Sali v Beltincih in poskusili sladoled ter se ob vročini tudi odžejali. 

Otroških športnih delavnic se je udeležilo 40 otrok. Ves čas je bilo za otroke poskrbljeno za celo dnevno varstvo. Da je vse lepo teklo je poskrbela sama Športna zveza Beltinci, ob pomoči občine Beltinci in Fundacije za šport Slovenije. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.08.2024 ob 14:15 gost

      Što je toga Pozderca ustoličo za direktorja .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.08.2024 ob 11:56 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here http://vipdeit.top/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.