https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kreativci na usposabljanju za mladinske delavce na Hrvaškem

01.08.2024 ob 12:15  

Med 8. in 17. julijem 2024 je v Zaboku na Hrvaškem potekalo intenzivno usposabljanje za mladinske delavce, ki je združilo strokovnjake in navdušence s področja mladinskega dela iz različnih držav. Dogodek je bil organiziran z namenom približati neformalni pristop v mladinskem delu, pri čemer se poudarja, da je umetnost učinkovito sredstvo za izražanje in učenje mladih. 


Društvo kreativne mladine je v projektu sodelovalo kot partner. Glavni organizator pa je bila Zagorska kreativna udruga mladih. Usposabljanje je udeležencem omogočilo poglobljeno razumevanje, kako lahko umetnost služi kot platforma za neformalno učenje in izražanje. Udeleženci so raziskovali različne oblike umetnosti, vključno s slikarstvom, glasbo, plesom, gledališčem in literaturo, ter se naučili, kako jih vključiti v svoje delo z mladimi.

Glavni namen usposabljanja je bil opremiti mladinske delavce s praktičnimi znanji in veščinami, ki jim bodo omogočile uporabo umetnosti kot orodje za neformalno izobraževanje. S tem pristopom lahko mladinski delavci ustvarjajo varno in spodbudno okolje, kjer se mladi lahko svobodno izražajo, raziskujejo svoje talente in razvijajo pomembne življenjske spretnosti.

Usposabljanje je vključevalo vrsto delavnic, interaktivnih sej in skupinskih aktivnosti, kjer so udeleženci pridobili teoretična znanja in praktične izkušnje. Vsak dan je bil posvečen določeni temi ali umetniški tehniki, pri čemer so udeleženci sodelovali v praktičnih vajah in diskusijah.

 

Med ključnimi temami so bile: Umetnost in Neformalno Učenje: Raziskovanje, kako umetnost lahko spodbuja kreativno mišljenje, samorefleksijo in osebni razvoj. Uporaba Gledališča v Mladinskem Dela: Kako uporabiti gledališke tehnike za spodbujanje skupinskega dela, komunikacije in empatije. Glasba kot Orodje za Izražanje: Uporaba glasbe za izražanje čustev, grajenje samozavesti in krepitev skupnosti ter Slikarstvo in Vizualna Umetnost: Raziskovanje, kako vizualna umetnost lahko pomaga mladim pri izražanju njihovih misli in občutkov.

Eden od glavnih rezultatov usposabljanja bo izdaja priročnika, ki bo vključeval raznovrstne aktivnosti, ki jih lahko mladinski delavci uporabijo pri delu z mladimi na različnih projektih in aktivnostih. Priročnik bo ponujal praktične nasvete, korak za korakom navodila in primere dobre prakse, ki bodo mladinskim delavcem pomagali pri uporabi umetnosti kot učnega orodja.

Z izdajo priročnika in nadaljevanjem takšnih usposabljanj, lahko pričakujejo, da bo vse več mladinskih delavcev vključevalo umetnost v svoje programe, s čimer bomo omogočili mladim bolj celostni razvoj in boljše možnosti za prihodnost.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Društvo kreativne mladine

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2024 ob 17:07 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here http://vipdeit.top/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.