https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Razstava za ljubitelje lepega in naravnega privabila tudi Židana

Murska Sobota, 04.08.2024 ob 6:05  

V Expano so pripeljali razstavo Čar lesa, ki si jo je s Helgo Lukač in dr. Francem Pohlevnom ogledal tudi državni sekretar mag. Dejan Židan. Vsem ljubiteljem naravnega in lepega bo za ogled na voljo vse do 1. septembra. 

Razstave Čar lesa letos sicer organizirajo že 16. leto zapored. Prostor so našle v Cankarjevem domu v Ljubljani in v krajih po Sloveniji. Namen razstav je promocija in ozaveščanje potrošnikov o trajnostnem pomenu predelave lesa in uporabe lesnih izdelkov. 

5. letošnja tovrstna razstava je dobila svoj prostor v paviljonu Expano in bo na ogled do 1. septembra 2024. Razstavo, ki si jo je mogoče ogledati vsak dan od torka do nedelje med 10. in 18. uro, se je udeležil tudi mag. Dejan Židan. Na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport so zapisali: "Ministrstvo podpira razstavo skupaj s SPIRIT Slovenija, javna agencija, javna agencija, saj je njen cilj usklajen z eno od pomembnih aktivnosti ministrstva promocija in ozaveščanje o pomenu in koristih uporabe lesa. Na ministrstvu bomo tudi v prihodnje vzpodbujali lesarsko panogo." To nameravajo v prihodnje nadaljevati s spodbujanjem razvoja novih nizkoogljičnih izdelkov, predelavo lesa v izdelke z višjo dodano vrednostjo, in uvajanjem novih poslovnih modelov, ki temeljijo na principih krožnega gospodarstva in digitalizaciji.

Razstava predstavlja izbor zanimivih in inovativnih lesenih izdelkov in usmerja k naravnim, zelenim materialom. 

Foto: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.08.2024 ob 6:57 gost

      V tem ekspanuji ni nič zanimivega nič fascinantnega nič za navadne prekmurske ljudi keri bi mogoče kaj napolnili blagajno po bolj dostopnih cenah. Kajti tujkanj v tem kraju je vse dražje kot v prestolnici ali na bledu in kopru.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.