https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Obrtnik leta 2024 je Daniel Zelko

Ljutomer, 02.08.2024 ob 9:50  

V četrtek, 1. avgusta, so v okviru 68. občinskega praznika Občine Ljutomer razglasili Obrtnika leta 2024 v OOZ Ljutomer. Prejemnik naziva je Daniel Zelko, ki vodi družinsko podjetje Steklarstvo Zelko.


Tradicionalna prireditev Obrtnik leta je vsakoletna priložnost za spoznavanje uspešnih zgodb in posameznikov, ki se že leta trudijo ustvarjati nekaj svojega.

Obrtnik leta je postal Daniel Zelko, ki vodi podjetje Steklarstvo Zelko z večletno tradicijo. Družinsko podjetje deluje deluje že od leta 1988 in dosega odlične rezultate po vsej Sloveniji. »To pomeni priznanje meni osebno in moji celotni ekipi, katera stoji za vsem tem. Brez pomoči ekipe, družine, tega ne bi mogelm,« je povedal Zelko. 

Steklarstvo Zelko uspešno sledi modernim trendom notranjega oblikovanja in je tako sinonim za kakovostne izdelke in predvsem celoten nabor storitev – od izmere, svetovanje in dostave, vse do montaže, za kar po vseh Sloveniji in sosednjih državah skrbi izkušena ekipa monterjev z mobilno delavnico. 

Na individualnih in poslovnih objektih monterji Steklarstva Zelko nameščajo steklene ograje, tuš kabine, zasteklitve poslovnih prostorov, steklena vrata, steklene nadstreške in kuhinjska stekla. Odlikuje jih znanje, predanost in inovativnost, ki s sodobno lastno proizvodnjo in odlično ekipo že leta ustvarja vrhunske steklene izdelke in je sinonim za kakovost in prefinjenost.

Zbrane sta med drugim nagovorila predsednik Obrtne zbornice Ljutomer Ivo Ozmec in predsednik Obrtne zbornice Slovenije Blaž Cvar, spregovorila pa je tudi županja magistra Olga Karba.

Prejemnik letošnje Zlate plakete je Saša Žuman, predstavnik že 5. generacije, ki nadaljuje zgodbo Lončarstva Žuman. »Po moje je to en rezultat, verjetno moje vztrajnosti, ker vztrajam in nadaljujem to našo tradicijo in pa ohranjam kulturno dediščino,« je ob tem dejal Žuman. 

 Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.