https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pozor! Teh banan nikar ne zaužijte

03.08.2024 ob 10:00  

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec banan, v katerem je bila ugotovljena presežena mejna vrednost pesticida klorpirifos-etilena.


Odpoklicali so sveže banane blagovna znamka: Derby; lot: 24072024. Uvoznik je Rastoder d.o.o., s sedežem v Ljubljani, in distributer EUROSPIN EKO d.o.o., s sedežem v Renčah.

Banane izvirajo iz Ekvadorja, pri čemer je bilo ugotovljeno preseganje mejne vrednosti za klorpirifos-etilen, kar predstavlja kemično tveganje za zdravje.

Potrošnikom svetujejo, da živilo ne zaužijejo, temveč zavržejo ali vrnejo na mesto nakupa.

* Slika je simbolična (Pixabay)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2024 ob 10:30 gost

      Pa v teh trgovinah je sploh kaj zdravega. Vse pa vsak dan dražje. Potiho dražijo stvari trgovci pa bolj hitro kot pridejo izdelki na police. Banda prekleta trgovska.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.08.2024 ob 11:29 Karel K. gost

      Mislim, d to finto poznate. Slovenski Trgovci kupijo tisto najcenejše blago na mednarodnem trgu. Morda so kje na zahodu to že odvrgli ali pa v tem primeru Ekvadorcem nihče noče odkupiti in potem prodajo slovenskim trgovcem, kateri so lqakomno pohlepni. Ja res je kupujejo to tretjerazredno blago vseh vrst in potem to dražijo še povrhu. In veste kaj je najbolj tragično, da jih pri9 tem podpira oblast, saj je razlika v nabavni in prodajni ceni velika in potem služijo najprej kot DDV in potem še kot davek od trgovcev. Kriv je slovenski narod, doma po sadovnjakih gnijejo že zrela jabolka, hruške, slive in se nihče ne oglasi, da bi si pri teh ljudeh kupil domače sadje, rajuši gredo v trgovino. Mnogi tudi iz favšije, samo da naj domači vrtnar ali sadjar ne zasluži kakšen EUR. Temu pa se zoperstavljajo tudi državni voditelji, saj bi tako dobili v malho manj denarja. Torej vse skupaj je temu kriva požrešna slovenska politika, državljani in trgovci. Ja državljani so tudi oškodovani, ker se obnašajo po tisti, ni važno, če je meni krava crknila, glavno, da je tudi sosedu.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2024 ob 12:14 kilonja gost

        Se strinjam s teboj glede sadja ki nam ga trgovine prodajajo . Kar se pa tiče nakupa pri lokalnih kmetih , sadjarji,le ti so pa še hujši od trgovcev . Računajo še dražje kot bi kupil v trgovini in to brez davka in brez posrednikov tako da hvala lepa za tudi domač nateg . So pa tudi drugi ekstremi, imamo doma slivo ki ima sadeže za kuho žganja, jih ponudiš zastonj znanki ki se ukvarja z žganjekuho in ni nikogar od nikjer..škoda.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.08.2024 ob 13:56 Lendavski nadvojvoda gost

        Lahko je Károlyu,ki uživa v brezplačnih državnih plenicah,tak že gre,samo,da na shodu SSDS ne izgubi proteze,bo nam Matoz dal pravniške zavrzlancije.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.08.2024 ob 15:33 Karel K. gost

      Ti profesionalni sadjarji enako intenzivno in nekontrolirano škropijo z raznimi herbicidi in so zato tudi ti sadeži oporečni. Jaz sem s tem svojim predlogom mislil na one neprofesionalne, kateri imajo manjše sadovnjake brez škropljenja. Nimam izkušenj v tem ko praviš, da cene navijajo, če je to res, pa je to neprimerno. Če prodajajo doma brez davka, potem bi lahko bili toliko obzirni in bi polovico davka šenkali tudi kupcu, kar pa se posrednikov tiče pa je dobro, da ne služi tisti kateri le samo kasira. Pri nas imqajo itak posredniki pri vsem največji dobiček. Tretja tvoja dilema o slivah. Seveda ti jih ne bo nihče odkupil za namen žganjekuhe, saj žganja ne smeš prodati. Če ga prodaš uradno pa moraš plačati cca 60 odstotkov davka. Glede na to koliko je truda z kuhanjem žganja, se to sploh ne splača, je veliki minus. Država namesto, da bi dvzpodbujala prodajo sadnega alkohola, rajši dovoli prodajati druge iz vprašljivih materialom narejene žgane pijače.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.08.2024 ob 20:27 banane gost

      Teh banan nikar ne zaužijte, so ekološke, telo imate navajeno na pesticide in vam lahko škodijo !

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.08.2024 ob 22:11 Aja gost

      Kuhinja jebo te davek pa država ki itak ne zna racionalno z penezi delati tak ka davki odjebite ni Haška za nas davkoplačevalce

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.08.2024 ob 23:05 Karel K. gost

        Sem zagovornik plačevanja dakov, vendar v Sloveniji je ravno to problem, kar pravi "Aja". Potrebno je, da najprej ti privilegirani veliki lopovi plačajo svoj davek in se naj plačani davek racionalno in koristno troši. Ne pa da Jankovičevi družini odpišejo milojone, državni vladarji nakopujejo brezumne stavbe in srugo nepotrebno opremo. Posredniki uničujejo s svojo požrešnostjo slovensko zdravstvo. Ti privilegiranci kateri ne plačajo davkov ta denar ne potrošijo doma ampak za nakup svojih palač v tujini in za razkošno življenje na tujih turističnih krajih. Če pa proizvajalec sadja, zelenjave proda kakšne kilogram pridelka brez davka, potem ta denar potroši večinoma doma, da si kupi nekaj več oblek, orodja, jesti in tako plača davek državi 22 odstotkov. Zato t utaja davkov teh ljudi dejansko ni povsem izgubljena kot pa tista potrata privilegirancev in državnih voditeljev.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.