https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO in VIDEO: Vrnili so se v čas srednjeveških vitezov

06.08.2024 ob 14:00  

V Čakovcu na sosednje Hrvaškem te dni poteka tradicionalna kulturno-turistična prireditev Porcijunkulovo, ki je letos že 60. po vrsti. Novost letošnjega festivala je Sejem v dobi Zrinskih, katerega so pripravili skupaj s turistično zvezo Lendava.

Te dni je na severu Hrvaške, v Čakovcu zelo pestro, saj poteka že tradicionalno Porcijunkulovo. Festival vključuje različne kulturne dogodke, kot so folklorni nastopi, koncerti, gledališke predstave in razstave.

Sejem v dobi Zrinskih je letošnja novost, katerega so pripravili skupaj s turistično zvezo Lendava. Potekal je v kompleksu staro mestno jedro Čakovca.

Prikazali so, kako so izgledali sejmi, ko so Čakovcu in Međimurju vladali Zrinski. Obiskovalci se so se lahko preizkusili v zanimivih dejavnostih iz časa Zrinskih, kot so kulinarične delavnice po znameniti Zrinski kuharici.

Prišli so tudi sokolarji, srednjeveški vitezi in številni konjeniki. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.