https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Več kot 100 kolesarjev se je udeležilo »Tour de Lotmerk«

07.08.2024 ob 17:00  

Kolesarjenja »Tour de Lotmerk« se je v nedeljo, 4. avgusta, udeležilo več kot 100 kolesarjev.


Nekaj več kot 100 kolesarjev, ki se je udeležilo nedeljskega kolesarjenja "Tour de Lotmerk", je pripomoglo, da so skupaj dosegli in presegli oba zastavljena cilja.

Zastavili so si 10 x Triglaving. Želja je bila, da bi kot skupno vsoto višincev vseh kolesarjev dosegli 28.640 m. Cilj so celo presegli, in to za 6.120 m, saj so skupno zbrali 34.760 m višine. Drugi cilj pa je bila 3x dolžina državne meje. Skupna vsota prevoženih kilometrov vseh kolesarjev bi morala biti 4.146 km, a so tudi ta cilj presegli, in sicer za 1.062 km. Skupno so tako prevozili 5.208 km.

Udeleženci so s pomočjo navigacije ali v manjših skupinah lahko kolesarili po treh trasah: cestni trasi (80 km, 460 v.m.), MTB trasi (38 km, 460 v.m.) in družinski trasi (16,5 km, 31 v.m.). Pred pričetkom kolesarjenja je zbrane nagovoril predsednik Športne zveze Ljutomer Mirko Rauter, ki je udeležencem podal vse napotke in navodila. V imenu Občine Ljutomer pa jih je nagovoril podžupan Janko Špindler. Navodila za cestno traso so dobili od Boštjana Bogše.

Kolesarjenje so začeli in končali na Letnem kopališču Ljutomer, kjer so se kolesarji ob vrnitvi tudi okrepčali. Matej Vrbančič jim je priskrbel osvežitev in hamburgerje v Chiara baru. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Športna zveza Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2024 ob 17:30 gost

      Hudi kolesarji. En krat na leto se vse dejo na kolo pa so že kolesarji. Če se zbašeš v kolesarsko opremo pa se poslikaš to še ne pomeni da si kolesar

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.08.2024 ob 19:37 Ajme gost

      Bogša?haha

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.