https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Letnem kopališču Ljutomer pripravili prikaz reševanja utopljenca iz vode

Ljutomer, 22.08.2024 ob 9:00  

Na Letnem kopališču Ljutomer je potekal prikaz reševanja utopljenca iz vode. Želja je bila seznaniti širšo javnost in vse prisotne s postopkom in načinom reševanja.

Znanje pravilnih postopkov in reševanj oseb v različnih stiskah lahko pride še kako prav, in to takrat, ko najmanj pričakujemo. Športna zveza je organizirala prikaz na Letnem kopališču Ljutomer, da bi se seznanili z ustreznim postopkom in osvežili spomin o  nudenju temeljnih postopkov oživljanja in uporabi AED.

Pri prikazu so sodelovali utopljenec Rene, reševalec iz vode Tilen, Darko in Manja, člana Rdečega križa, ter Miha in Domen iz NMP Zdravstvenega doma Ljutomer.  Prvi korak je prikazal reševalec iz vode KSP Ljutomer, za nudenje temeljnih postopkov oživljanja in uporabo AED-ja sta poskrbela člana Rdečega Križa Ljutomer, člana Zdravstvenega doma Ljutomer pa za strokovni prevzem poškodovanca.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Športna zveza Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.