https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenijo včeraj streslo več potresov

07.08.2024 ob 9:20  

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so 6. avgusta 2024, ob 22.03 uri zabeležili potres magnitude 1,7 v bližini Domžal. Prav tako so zabeležili potres ob 15.33 uri z magnitudo 1,2 in ob 11.23 potres z magnitudo 0,9. 

Po prvih podatkih je bilo prvo žarišče potresa 16 kilometrov severovzhodno od Ljubljane. Zabeležili so potres magnitude 1,7. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci okolice nadžarišča. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici

Vir: ARSO

Včeraj popoldne so potres prav tako izmerili 6 kilometrov jugozahodno od Trojan. Izmerili so potres magnitude 1,2 ob 1.33 uri. Potres so čutili predvsem prebivalci Litije. 

Vir: ARSO

Ob 11.23 uri so zabeležili potres 3 kilometre vzhodno od Topolšice, z magnitudo 0,9 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2024 ob 10:06 Karel K. gost

      To je predpriprava, šestan pravi, da naj v Sloveniji potresa ne bo vsaj tisoč let, saj država na to ni pripravljena. Ja na kaj pa je ta država zares pripravljena, edino na ropanje državljanov z davki in pripaevki, zatiranje tistih kateri govorimo resnico in zahtevamo zlom titoizma v sloveniji in odhod Janša Kučanove politične bande na smetišče zgodovine, katera že 33 let uničuje Slovenijo in jo z lažjo drži nad vodo na mednarodni sceni, Prirejanje političnih sodnih in upravnih postopkov s strani institucij države po naročilu teh dveh dovoljenih poliitpčnih skupin.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.