https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ponovno napovedujejo nevihte

07.08.2024 ob 10:40  

Vreme nam zadnje čase povzroča preglavice. Danes so ponovno napovedane nevihte, ki naj bi se pomikale v smeri od zahoda proti vzhodu. Napovedana je počasna do zmerna hitrost pomikanja neviht, ki naj bi bile napovedane marsikje po Sloveniji.

 

Večji del srede nas bodo razvajale visoke temperature in sončno vreme, a se od severozahoda približuje vremenska fronta, zato se bo dan marsikje končal z nevihtami. Popoldne bo v Italiji in Avstriji nastal večji nevihtni pas, ki bo zvečer in v prvem delu noči dosegel tudi Slovenijo. 

 

Zaradi razlik med izračuni meteoroloških modelov še ni mogoče predvideti, katera območja bodo najbolj na udaru, a je znano, da bo težišče padavinskega dogajanja v severni polovici Slovenije. Na tem področju je zato nevarnost hitrega naraščanja posameznih hudourniških vodotokov in meteornih vod. Na jugu in jugozahodu so napovedani močni sunki vetra, ki lahko na izpostavljenih mestih presežejo 80 kilometrov na uro. Izključena ni niti toča.

Nevihte lahko zvečer in ponoči dosežejo tudi slovensko in hrvaško Istro ter Kvarner, kjer lahko zapiha močna tramontana. V drugem delu noči ps se bo vremensko dogajanje postopno povsod umirilo.

Foto: Arhiv Pomurca

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2024 ob 11:37 Gost4673 gost

      Kelko kaj duga v dvorce?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.