https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Hubertova maša Lovske družine Bakovci – Lipovci v Müzgah

Bakovci, 07.08.2024 ob 12:10  

Lovska družina Bakovci – Lipovci je v nedeljo, 4. avgusta, skupaj z župnijo Bakovci v idiličnem naravnem okolju v gozdičku v Müzgah, kjer imajo lovci svoj lovski dom in ostale objekte, pripravila Hubertovo mašo za žive in pokojne lovce domače lovske družine.

Mašo je daroval duhovni pomočnik Robert Smodiš, ki je za zbrane spregovoril o svetem Hubertu, zavetniku lovcev, pohvalil je člane, ki po svojih močeh skrbijo za naravo, divje živali, o stvarstvu in medsebojnih razmerah v družini in v društvih. Lovci so za to priložnost okrasili daritveni oltar z lovskimi trofejami in brali berila med mašo, cerkvene pevke župnije Bakovci pa so zapele cerkvene pesmi.

Hubertove maše se je udeležilo 40 članov Lovske družine Bakovci  Lipovci in lovci iz sosednjih lovskih družin, verniki župnije Bakovci in drugih župnij. Po maši je vse zbrane pozdravil starešina Lovske družine Bakovci  Lipovci Jože Kuhar. Lovce je pozdravil tudi župan mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, ki jim je čestital za ohranjanje in negovanje lovstva.

Lovska družina Bakovci – Lipovci tesno sodeluje z mestno občino Murska Sobota, sosednjimi lovskimi družinami, Zvezo Lovskih družin Prekmurje, Lovsko zvezo Slovenije, Zavodom za gozdove – območna enota Murska Sobota.

Po Hubertovi maši je sledilo lovsko druženje.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2024 ob 18:54 Lovec gost

      Pa ka je ta župnik Huber prosil dovoljenje pa metnega beltiskega župnika ,ka je imel mašo izven cerkvè ?? Če bi ga ,sigurno dovoljenja nebi dobil !!!!,ker je beltinski poseben župnik

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.08.2024 ob 15:58 jebiveter gost

      mikrofonsko stojalo zmaga.....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2024 ob 8:28 gost

      Trditve g. Kučka za Ižakovce ne držijo da tan nešče meti meše mešo bi lejo mel samo je nekaj nej vredi z njin in njegovimo somišljeniki

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.