https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Otroci na Vaneči preživeli zelo aktiven teden

Vaneča, 08.08.2024 ob 10:09  

Razvojni zavod Občine Puconci je na Vaneči med 5. in 9. avgustom organiziral Poletni tabor za otroke od 6 do 12 let. Poletnega tabora se je udeležilo 17 otrok. 


Otroci so tako cel teden uživali v športnih aktivnostih, preživljali aktivne počitnice v naravi in sklepali nova prijateljstva, uživali v ustvarjalnih in zabavnih delavnicah in pridobivali nova znanja.

Prvi dan so po jutranjem prihodu udeležencev in začetnem spoznavanju, uradno otvorili tabor. Obiskali so jih policisti. Predstavili so jim svojo opremo, vozila in policijske pse. Udeleženci so imeli priložnost podrobneje spoznati delo policistov in se poučiti o varnosti. Otroci so si lahko ogledali policijska vozila od znotraj in zunaj. Posebno navdušenje je vzbudila predstavitev policijskih psov. Policisti so demonstrirali, kako psi pomagajo pri različnih nalogah, kot so iskanje pogrešanih oseb in odkrivanje prepovedanih snovi.

Drugi dan so začeli s predstavitvijo športa hokej na travi, ki je navdušil vse prisotne s svojo dinamiko in zanimivostjo. Po predstavitvi so organizirali tudi tekmo med deklicami in dečki, kjer so vsi navijali in uživali v igri. 


Popoldne jih je obiskala ekipa prve pomoči iz Civilne zaščite Občine Puconci. Prikazali so jim veliko uporabnega in pomembnega znanja. Naučili so se, kako je ključnega pomena, da priskočijo na pomoč v nujnih situacijah, ter kako pravilno poklicati na telefonsko številko 112, tudi če je telefon zaklenjen.

Otroci so se preizkusili v temeljnih postopkih oživljanja, uporabi povojev za oskrbo ran ter uporabi defibrilatorja. Na koncu so otroci iz prve roke izkusili, kako je, ko so poškodovanci nameščeni na nosilih.

Tretji dan so začeli z jutranjo rekreacijo in okusnim zajtrkom, nato pa je sledilo druženje s konji in jahanje. Tabor je obiskal Matej - Pepson in s seboj pripeljal cel avtobus eksotičnih živali. Otroci so uživali, se družili in spoznali te čudovite živali iz bližnjih in daljnih krajev.

 

Četrti dan so se otroci odpravili na izlet v Jelenov hram v Beznovce, kjer so spoznali čudovite živali, se okusno najedli in se neskončno zabavali. 

Zadnji, peti dan so otroci neizmerno uživali ob poslikavah obraza, ob napihljivem igralu in ob zabavnih vragolijah klovna. Dopoldne so pridno dokončali svoje risbe in izdelke, ki so jih s ponosom predstavili staršem v zaključnem programu. 

 

 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Občina Puconci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.