https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Veliki Polani zadišalo po Bujti repi

Velika Polana, 08.08.2024 ob 17:00  

Danes, 8. avgusta 2024, v Veliki Polani v okviru Pomurskega poletnega festivala, poteka tekmovanje v kuhanju Bujte repe. Tekmovanja se je udeležilo 14 ekip. 


Danes je v Veliki Polani zadišalo iz 14. kotlov, kolikor je tudi ekip na letošnjem tradicionalnem kuhanju Bujte repe. Tekmujejo za »zlato kihanico«, nagrado, ki jo prejme ekipa, ki skuha najboljšo bujto repo. Bujta repa je nekoč bila obvezna jed v času kolin, skuhana pa je iz dveh glavnih sestavin: mesnatih svežih svinjskih kosti in prosene kaše. Manjkati pa ne sme tudi kisla repa.

Ekipe so začele kuhati ob 15. uri, najkasneje do 18.30 pa morajo dostaviti svoje vzorce. Dobrega vzdušja ni manjkalo, tako kot je navada pri tovrstnih dogodkih, je bilo v prvem planu predvsem druženje.

Strokovna komisija, ki jo sestavljajo trije člani, in sicer predsednica Zdenka Tompa, upokojena učiteljica kuharstva, Dušan Zelko, učitelj kuharstva na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci in šef kuhinje v hotelu, Jože Horvat, bo ocenjevala zunanji izgled, barvo, gostoto, vonj, ali so prisotne vse sestavine in okus. 

Kot so povedali v društvu Pufkači, ki so se prijavili že peto leto zapored, se bodo potrudili, da bodo naredili Bujto repo takšno kot mora biti ter da osvojijo eno izmed najboljših treh mest. 

Velika Polana pa je tudi ponosna lastnica Guinessovega rekorda: Največja bujta repa je tehtala 1089,5 kilogramov in jo je 7. avgusta 2013 pripravilo Društvo Za Šport, Turizem, Razvoj In Kulturo Slovenije v Veliki Polani. Do sedaj še noben ni prekosil tega rekorda. 

  

  

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.08.2024 ob 19:05 AlexandraPage00 gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…. for more info visit any tab this site Thanks a lot ==>==>============>=>) Www.join.payathome9.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.08.2024 ob 19:07 gost

      Res pohvale vredna ponudba z domačimi dobrotami. Repa se #e kuha a verjetno bo tudi prva liga.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.08.2024 ob 21:47 Lendavski nadvojvoda gost

      Štef,tak,parkrat prdne,párkrat se vsékne,se po riti in smrdljivoj počoha.....bon appetit.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.