https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Med najbolj povpraševanimi kadri tudi poštarji

09.08.2024 ob 6:00  

V prvi polovici letošnjega leta trg dela še zmeraj kaže visoko povpraševanje po kadrih. Med najbolj iskanimi kadri ostajajo prodajalci, proizvodni delavci, skladiščniki in komercialisti. Na petem mestu je  poklic voznika, na MojeDelo.com je kar 18 odstotkov več povpraševanja kot lani. Za poklic poštarja pa so zabeležili kar 208 odstotkov več oglasov. Kar četrtina zaposlenih aktivno išče novo službo z boljšimi pogoji.


Trg dela v prvi polovici letošnjega leta še zmeraj izkazuje izjemno povpraševanje po kadrih.

Največje potrebe po prodajalcih in proizvodnih delavcih

Na prvem mestu po številu zaposlitvenih oglasov na MojeDelo.com še vedno ostajajo prodajalci, ki jih sicer iščejo 10 odstotkov manj kot v prvi polovici lanskega leta. Prav tako je upadlo povpraševanje po proizvodnih delavcih, na tretjem mestu najbolj iskanih profilov pa so skladiščniki, sledijo komercialisti, nato pa vozniki kamionov, tovornjakov in tudi osebnih vozil. 

Izjemno se je povečalo povpraševanje po poštarjih, in to kar za 208 odstotkov. Med poklici, ki beležijo največjo rast povpraševanj, so še komisionar, medicinska sestra, administrator in voznik. Največji upad povpraševanja pa na tej strani beležijo za profile kuhar, svetovalec v prodaji in natakar.

Kar četrtina zaposlenih aktivno išče novo zaposlitev

Po anketi kar četrtina zaposlenih aktivno išče novo zaposlitev, o čemer po odgovorih sodeč večinoma spregovorijo le s svojimi najbližjimi. Želja po boljših delovnih pogojih je glavni razlog, zaradi katerega iščejo drugo zaposlitev. Med najpogostejšimi razlogi navajajo iskanje boljših odnosov/delovnega okolja in normalen urnik/delovni čas.

»V primerjavi z raziskavami prejšnjih let delež klasičnih razlogov za iskanje nove zaposlitve upada, porast pa opažamo pri samoaktualizacijskih razlogih, kot so naveličanost in želja po spremembi, mobing v trenutni službi in želja po napredovanju,« pojasnjuje Nika Rakonjac in dodaja: »Sicer pa anketiranci menijo, da je njihova trenutna zaposlitev zelo varna (29 odstotkov) oziroma relativno varna (52 odstotkov).«

Skoraj 60 odstotkov zaposlenih, ki razmišljajo o menjavi, bi rada zamenjala zaposlitev v naslednjih nekaj mesecih, medtem ko je bil lansko leto ta delež 53 odstotkov. Iskalci zaposlitve se glede kariernih priložnosti informirajo preko zvez in poznanstev (sorodniki, prijatelji …), zaposlitvenega portala, na spletnih straneh delodajalcev in preko Zavoda za zaposlovanje.

Vir: Valicon za MojeDelo.com

Foto: Pixabay.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2024 ob 9:12 gost

      Gdo normalen bo šel za poštarja. Da se ti ena frustrirana debilna šefica ali šef sede na ovratnik in te pela vsak dan 8 ur. Da moraš narediti svoje in delo od šefa. Pa še polovico plače bi njim moral šenkati ne hvala.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2024 ob 9:16 gost

      V Sloveniji samo tujci lahko iščejo službo ker slovenci so predraga delavna sila. Pa še država Slovenija za tujce da subvencijo delodajalcu. Zato pa v Sloveniji še vedno imamo 50 tisoč brezposelnih kljub pomanjkanju delavne sile. To je samo blef z delodajalce keri okli malega prsta vrtijo vlado in parlament.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2024 ob 21:10 gost

      Vse je to za en drek v tem Pomurju.Lopovi in lažnivci.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.