https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dan odprtih vrat v ljutomerski muzej pritegnil ljubitelje zgodovine in igrač

Ljutomer, 17.08.2024 ob 10:00  

V OE Muzej Ljutomer je potekal Dan odprtih vrat, kjer so si obiskovalci lahko brezplačno ogledali muzejske zbirke ter razstavi starih igrač in generala Rudolfa Maistra.

Ker je leto 2024 razglašeno za leto generala Rudolfa Maistra, so temu v čast v ljutomerskem muzeju pripravili razstavo generala Mastra, ki pa so jo še dodatno obogatile muzejske zbirke in razstava starih igrač.

Dan odprtih vrat je tako ponudil edinstveno priložnost, da se obiskovalci pobliže spoznajo z bogato zgodovino slovenskega naroda skozi prizmo enega njegovih najpomembnejših borcev.

Poleg tega pa je bila za najmlajše in tudi tiste mlade po srcu še posebej zanimiva razstava starih igrač. Ta je ponudila vpogled v otroštvo preteklih generacij, s čimer je obiskovalce popeljala v preteklost in jim omogočila, da se za trenutek vrnejo v svet brezskrbnosti in domišljije. 

Skozi ogled, ki ga je vodil prof. zgod. in soc. ter kustos muzeja Splošne knjižnice Ljutomer, Gregor Žižek, pa so se dotaknili tudi prvih filmskih zapisov in pionirja na tem področju Karola Grossmanna.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.