https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Policisti PP Murska Sobota občanu rešili življenje

Murska Sobota, 09.08.2024 ob 12:30  

Policist Operativno komunikacijskega centra Slavko Vukan in policista PP Murska Sobota Davor Šijanec in Niki Tomović so skupaj s hitrim, strokovnim in učinkovitim ravnanjem občanu rešili življenje. 


Policist Operativno komunikacijskega centra je bil obveščen o dogodku na avtocesti. Oseba v stiski je bila takoj poklicana na mobilni telefon, nato pa se je policist z osebo pogovarjal in jo odvračal od dejanja, dokler ni na kraj prispela policijska patrulja.

Policista PP Murska Sobota sta se takoj zapeljala v bližino mostu avtoceste in na sredini mostu pri ograji res opazila moškega. Preudarno in taktično sta pristopila do njega in ga s primerno komunikacijo uspela prepričati, da se je odmaknil od ograje in stopil z mostu. Zaradi trenutnega psihičnega stanja sta na kraj poklicala nujno medicinsko pomoč.

Ob hudi duševni stiki ali samomorilnih mislih je treba poiskati pomoč pri organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Ena izmed teh je tudi policija. Policisti Slavko Vukan, Davor Šijanec in Niki Tomović so tokrat hitro, stokovno in učinkovito ravnali in rešili življenje občana.

Pomoč je na voljo še na Centru za obveščanje (112), na Zaupnem telefonu Samarijan (116 123), ki deluje 24 ur na dan, TOMU (116 111) in drugih. 

Foto: Arhiv Pomurca

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2024 ob 21:35 Kobra gost

      Čestitam vsaka vama čast,tak se dela

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.