https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kam na praznik Marijinega vnebovzetja v Pomurju? Slovesnosti, kulturni dogodki in maše

12.08.2024 ob 19:30  

Pomurje bo letos praznovalo Marijino vnebovzetje z bogatim programom, ki bo zajemal tako cerkvene slovesnosti kot kulturne prireditve. Verniki bodo imeli priložnost sodelovati pri mašah, ki jih bodo vodili pomembni cerkveni dostojanstveniki.


Pomurje bo ob prazniku Marijinega vnebovzetja gostilo številne slovesnosti in dogodke, ki bodo zaznamovali ta pomembni dan. Apostolski nuncij v Republiki Sloveniji, nadškof msgr. dr. Jean-Marie Speich, bo daroval mašo v Turnišču 14. avgusta 2024 ob 20. uri, ter naslednji dan, 15. avgusta 2024 ob 10. uri, pri Gradu na Goričkem. Na obeh mašah se mu bo pridružil soboški škof dr. Peter Štumpf.

Ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar bo vodil mašo pri Gradu na Goričkem 14. avgusta ob 20. uri, medtem ko bo upokojeni beograjski nadškof monsinjor Stanislav Hočevar daroval mašo v cerkvi Marije Vnebovzete v Turnišču naslednji dan ob 10. uri.

Praznovanje v Pomurju ne bo omejeno le na cerkvene slovesnosti. V Šprincu bo 15. avgusta 2024 potekala posebna prireditev "Pozdrav jeseni ob prazniku Marijinega vnebovzetja", ki se bo začela ob 10.30 s povorko cvetja iz razkriške in štrigovske strani do kapelice v Šprincu, pri Gradu, v Turnišču in Apačah pa bodo potekali tradicionalni kramarski sejmi.

Ob 11. uri bo pri kapelici sveta maša z blagoslovom cvetja, ki jo bo daroval razkriški župnik msgr. Franc Režonja, ob pomoči štrigovskega župnika dr. Kristijana Kuharja. Po maši se bo prireditev nadaljevala s kulturnim programom, vključno z nastopi lokalnih umetnikov, plesom ob glasbi tamburaške skupine Podrumari ter turističnim vlakcem do razgledne točke na Madžerkinem bregu. Ob 18. uri bo potekal jubilejni Tek prijateljstva Razkrižje-Štrigova 2024.

V Apačah bodo praznik Marijinega vnebovzetja obeležili z mašami, občinskim praznikom in tradicionalno gasilsko veselico, na kateri bo nastopila skupina Pika na i.

V Beltincih bo soboški škof dr. Peter Štumpf vodil mašo ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom v župnijski cerkvi sv. Ladislava 16. avgusta 2024 ob 18.30.

Praznovanje bo tako ponudilo široko paleto duhovnih in kulturnih izkušenj ter priložnost za povezovanje med skupnostmi iz Slovenije in Hrvaške.

Foto: Arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.08.2024 ob 21:15 gost

      Kaj je to mogoče stran od Družine?😡 Verski EPP?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.08.2024 ob 22:20 gost

      Zopet cenzura!😡

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.08.2024 ob 3:50 Lotmercan gost

      Koga pa to briga????

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.08.2024 ob 4:45 gost

      Hvala bogu, da ne bo škof vodil vseh maš.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.08.2024 ob 7:04 gost

      Škof,,,,, štrunf,, nebo vodil vseh maš v škofiji murska sobot bo pa ves denar iz vseh svetišč pokasiral. Kajti namestil si je v romarska svetišča duhovnike kere lahko vrti okoli prsta. Njim piše pridige jih vodi kot male pudlice njim komandirja kot pri vojski vse po njegovem ali pa letite. Kot je to storil v turnišču z pomočjo cerkvenega turniskega sveta bedakov.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.08.2024 ob 7:49 Gdd gost

      Ali bodo maše pod Štumpfon tudi že v madžarskem jeziku?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.08.2024 ob 7:49 gost

      Na brez ji bo v prvi vrsti tolpa SDS z evropskim poslancem Grims in njegovi ožji sodelavci kere si je izbral. Imeli bodo pa sabo kokain kerega njim bo blagoslovil škof za na pot v Bruselj. Vse to bo pa spremljal iz prve vrste njihov vele pizdek Januš grozni. Kajti v tolpi SDS se nič ne zgodi brez privoljenja princa teme januša groznug. Pa tudi ko se snifs kokain v javnih prostorih potem pa za nagrado dobiš delavno mestu v bruslju za stranko SDS. To je korupcija kari se reče delo stranke SDS za glupe Slovence keri jih podpirajo SDS pa trosi denar davkoplačevalcev za kokain in vsaj eno obleko Grimsi. Kajti že 33 let nosi eno in isto celi Brosel bo smrdel po naftalina od njegove obleke.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.