https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zaradi tveganja za zdravje odpoklicali to prehransko dopolnilo

12.08.2024 ob 12:07  

Zdravstveni inšpektorat RS je izdal obvestilo o odpoklicu prehranskega dopolnila Mukolitik, ki ga je proizvedlo podjetje Farmakom iz Ukrajine in distribuira Hlebosol d.o.o. iz Ljubljane. Odpoklic je posledica presežene vsebnosti ostanka pesticida isoprothiolane, kar predstavlja kemično tveganje za potrošnike.


Izdelek Mukolitik je prehransko dopolnilo v obliki 40 tablet, pakirano v 10 gramih, z EAN kodo 4820206963291 in rokom uporabe do januarja 2026. Potrošniki, ki so že kupili to prehransko dopolnilo, se svetuje, da ga prenehajo uporabljati in ga vrnejo prodajalcu.

Vir: Zdravstveni inšpektorat RS

 

Podjetje Hlebosol d.o.o., s sedežem na Slovenski cesti 47 v Ljubljani, je že začelo z izvajanjem odpoklica iz prometa, da bi zaščitili potrošnike pred morebitnimi zdravstvenimi težavami. Vse tiste, ki so izdelek kupili, prosimo, da se obrnejo na prodajalca za vračilo izdelka in povračilo kupnine.

Zdravstveni inšpektorat RS svetuje, da se potrošniki, zaskrbljeni zaradi morebitne uporabe omenjenega prehranskega dopolnila, posvetujejo s svojim zdravnikom za dodatna navodila in priporočila.

Foto: Freepik

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.