https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Evridike ob 5. obletnici delovanja: »Združuje nas prijateljstvo in ljubezen do glasbe«

22.8.2024  

Ljutomerska vokalna skupina Evridike letos praznuje 5 let delovanja. Kljub svojim rosnim letom pa za sabo nosi že številne dosežke in uspešne koncerte. Spoznajmo skupino in pevke ...

Evridike trenutno sestavlja 13 pevk, njihov stalni vodja pa je Romana Rek.

Ideja za nastanek vokalne skupine ni bila povsem nepričakovana, saj večina pevk skupaj prepeva že od malih nog. Spoznale so se v Mladinskem pevskem zboru Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in po končani glasbeni šoli ugotovile, da je ljubezen do petja premočna.

Na podlagi tega se je rodila ideja, da s prijateljicami ustvarijo dekliško vokalno skupino in prepevajo lahkotno “zabavno” glasbo. Vendar jih je pri tem zborovodkinja Romana nagovorila, da zmorejo več in v program vnesla še strokovno zborovsko glasbo, za kar jim ni žal, saj se danes s takšnim programom dokazujejo na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih. Pri svojem ustvarjanju pa ne pozabijo na priredbe pop glasbe, ki jih pojejo predvsem za dušo.

Kmalu po ustanovitvi je njihovo delovanje presenetil koronavirus, a se pevke niso pustile motiti. Še vedno so se srečevale na vajah preko Zooma ter vadile in se veselile nastopov, ki so jih čakali v prihodnosti.

Evridike imajo za sabo že številne uspešne koncerte in tekmovanja

Pevke in zborovodkinja se enotno strinjajo, da so ponosne na vse svoje koncerte in tekmovanja. "Na vse po svoje," pravijo.

Do zmage so jih popeljale pikčaste obleke in bele perlice 

Prvi nastop, kjer se je skupina resnično dokazala, je bilo njihovo prvo tekmovanje Sozvočenja 2022, ko so celoten program in idejo izpeljale v le dveh mesecih. Pripravile so program z naslovom Nostalgija za 50-imi, kjer pa niso prepevale le najbolj znanih hitov, temveč so točko nadgradile še z instrumenti, ustreznimi kostumi, pričeskami, koreografijo in vse skupaj povezale v lepo zgodbo, ki so jo lahko ponovno uprizorile celo na odru Slovenske filharmonije.

Pevke poudarjajo, da so poleg samostojnih nastopov ponosne tudi na mnoga sodelovanja, kot je koncert s Prifarci v Ljutomeru, ki za pevke ni predstavljal le izjemne izkušnje, ampak je veliko pripomogel tudi k njihovi prepoznavnosti. "Predstavile smo se ob boku ene najbolj prepoznavnih skupin v Sloveniji in skupaj navdušili polno dvorano v Ljutomeru. Še danes nas ljudje marsikdaj ustavijo in pocukajo za rokav, saj nas prepoznajo iz odra", se hvaležne spominjajo.

Evridike s svojim poslanstvom bogatijo kulturni zaklad Prlekije

Zborovska glasba je v Občini Ljutomer zelo cenjena in podprta. To poleg Evridik dokazujejo tudi številne druge obstoječe vokalne skupine in zbori, kot so Orfej, Ljutomerski oktet in Arion.

Tudi pevke imajo rade svojo lokalno skupnost, kjer z veseljem zapojejo ob različnih priložnostih. Ob tem jim veliko pomeni tudi podpora domačega občinstva, ki je po njihovih besedah ogromna. “Če je publika zadovoljna z našimi nastopi, smo zadovoljne tudi me,” pravijo.

5. obletnico delovanja prinaša pestro in zanimivo glasbeno dogajanje

Kljub temu, da obletnica ne predstavlja visokega jubileja, so Evridike nanjo zelo ponosne in se že veselijo vseh aktivnostih, ki jih za poslušalce pripravljajo v duhu te obletnice.

Praznovanje se bo pričelo že zelo kmalu

Kot uvod v praznično leto, organizirajo samostojni koncert Slovo poletju, ki se bo odvijal 21. septembra v Ljutomeru in bo obiskovalce razvajal z zabavno glasbo, vse od ABBE do Queenov, manjkalo pa ne bo niti glasbe domačih izvajalcev. 

"Darilo glasbe - od nas za vas."

Foto: arhiv Vokalna skupina Evridike 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2024 ob 15:04 Pitan samo gost

      Zakaj tolko pisete od Ljutomera? Oni majo prlekija.net Z nasega okolisa malo kaj objavite pa se dogaja marsikaj lepoga, zabavnega in družabnega.lp

      19 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.