https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na letošnjem sejmu Agra 1720 razstavljalcev iz 35 držav

Gornja Radgona, 13.08.2024 ob 16:00  

V soboto, 24. avgusta, se bo na razstavišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni začel 62. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, na katerem se bo letos v šestih dneh predstavilo 1720 razstavljalcev iz 35 držav.

Na današnji novinarski konferenci je izvršni direktor organizatorja, družbe Pomurski sejem, Janez Erjavec povedal, da bodo tudi z letošnjo izvedbo ohranili sloves največjega in najpomembnejšega kmetijsko-živilskega sejma v tem delu Evrope.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali sodobno tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo ter najboljše rejske dosežke in sonaravne prakse.

Letošnja država partnerica bo Bolgarija

Bolgarija se bo na sejmu predstavila kot tradicionalna pridelovalka eteričnih oljnic, hkrati pa bo predstavila svojo raznolikost in bogastvo hrane ter sodobne tehnologije in inovacije v živilski industriji.

Kot država partnerka bo na vrtu radgonskega sejmišča zasadila dren, ki ima v bolgarski kulturi sveto mesto, saj simbolizira mladost in svežino v tradicionalnih praksah.

Poleg Slovenije in Bolgarije se bodo na Agri predstavili še razstavljalci iz Alžirije, Avstrije, Francije, Gane, Grčije, Hrvaške, Irske, Italije, Kameruna, Latvije, Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Poljske, Senegala, Slovaške, Srbije in Ukrajine.

Paviljon Čebelji svet letošnja sejemska novost

Paviljon je oblikovalo kmetijsko ministrstvo z namenom osveščanja javnosti o pomembnosti čebel in drugih opraševalcev za trajnostno kmetijstvo ter kakovost življenja. Samo čebelarstvo pa bo na sejmu promovirala tudi Čebelarska zveza Slovenije v sodelovanju s Čebelarsko zvezo društev Pomurja.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.08.2024 ob 17:13 kilonja gost

      Alžirija, Kamerun , Gana, Senegal u, to se bo trlo zanstvenikov, zdravnikov, astronavtov, predvsem pa strokovnjakov za ilegalno nautiko ;) .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.08.2024 ob 22:28 gost gost

      Zakaj ne moremo komentirati debelega beltinskega Bluziča

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.08.2024 ob 23:38 Karel K. gost

      Samo naj se že enkrat začne ta sejem, saj je to priložnost, da bo v Prekmurju spet padal dež in to nekaj dni. To je največja korist za Prekmurje od tega sejma.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.