https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Salon ranine

Gornja Radgona, 20.08.2024 ob 6:05  

Ranina je kot punca fina; ko enkrat jo okusiš, ne gre ti iz spomina.

Ta stari rek že od nekdaj spremlja avtohtono radgonsko sorto, ranino. Zato smo se lokalni vinarji odločili, da ranino končno tudi podrobneje predstavimo širši javnosti, saj smo kot peščica vinarjev, ki jo prideluje, nanjo ponosni in prepričani, da si zasluži posebno pozornost.

Drugi Salon ranine bo potekal v ponedeljek, 26. avgusta 2024, ob 18. uri na dvorišču Doma penine v Gornji Radgoni. Prireditev bo potekala v izobraževalno-zabavnem duhu, z bogatim
programom za vse ljubitelje vina in kulture.

Popoldne ob 16:30 uri se bodo obiskovalci lahko udeležili strokovne delavnice na temo ranine z naslovom: Vsi obrazi radgonske ranine. Delavnico bodo vodili: Tadeja Vodovnik Plevnik
(Kmetijsko gozdarski zavod Maribor), prof. dr. Stanko Vršič (Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Univerza v Mariboru) in Janja Viher (podpredsednica Turistične zveze Slovenije).

Zvečer pa bo svoja vrata odprl salon, ki ga bo spremljal zabavni del. Dogodek bo vodil Tilen Artač, za glasbeno vzdušje pa bo poskrbela skupina ABBA Mia!

Pridružite se nam na tej posebni prireditvi, kjer boste imeli priložnost bolje spoznati avtohtono sorto Radgonsko-Kapelskih goric in uživati v izvrstni družbi.

Salon ranine: ponedeljek, 26. avgusta 2024, ob 16:30 (strokovna delavnica) in 18. uri (salon)

Kje: Degustacijska dvorana in dvorišče Doma penine, Jurkovičeva 25, Gornja Radgona

Ne zamudite priložnosti za edinstveno druženje z ranino, »špecialno« sorto, ki si jo boste zagotovo dobro zapomnili tudi vi!

*Oglasni prispevek

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.