https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Šprincu so se družili Prleki, Prekmurci in Medžimurci

Šprinc, 15.08.2024 ob 16:00  

Ob prazniku Marijinega Vnebovzetja je na Šprincu že tradicionalno potekal Pozdrav jeseni v organizaciji Turistično narodopisnega društva Razkrižje skupaj z Občinama Razkrižje in Štrigova, župnijama Razkrižje in Štrigova, Turistično skupnostjo Štrigova ter vaščani Šprinca in Koprive.


Prireditev se je pričela s povorko - procesijo cvetja iz razkriške in štrigovske strani do kapelice v Šprincu. Nato je pri kapelici v Šprincu, posvečeni Marijinemu vnebovzetju, potekala sveta maša z blagoslovom cvetja, ki jo je daroval razkriški župnik msgr. Franc Režonja s somaševanjem štrigovskega župnika dr. Kristijana Kuharja.

Prireditev se je nadaljevala v velikem šotoru pri kapelici v Šprincu z blagoslovom klopotca in vinogradov. Po končanem kulturnem programu je seldil voden program ob nastopajočih iz obeh strani meje ter plesu ob glasbi Tamburaške skupine Podrumari.

Obiskovalci pa so se lahko s turističnim vlakcem zapeljali tudi do bližnje razgledne točke na Mađerkinem bregu. Zvečer je poteka še jubilejni Tek prijateljstva. Poudarek prireditve je poleg čaščenja velikega krščanskega praznika tudi na sodelovanju med ljudmi dveh sosednjih narodov, Slovenije in Hrvaške ter srečanju Prlekov, Prekmurcev in Medžimurcev.

 

 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.08.2024 ob 20:14 gost

      Glavno ka nej bilo vougrov !

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.08.2024 ob 20:49 gost

      Očitno je velikemu diktatorju uspelo postaviti šotore. Pa tako se je cmeril😩

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.