https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Številni verniki v cerkvi Marije pod logom v Turnišču

Turnišče, 15.08.2024 ob 10:55  

Osrednje slovesnosti ob prazniku Marijinega vnebovzetja so se v turniški župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja oziroma Marije pod logom tudi letos udeležili številni verniki. 


Dopoldne je v cerkvi Marije pod logom v Turnišču potekala glavna romarska slovesna sveta maša na praznik Marijinega vnebovzetja; takoj po sveti maši pa so sledile litanije. Glavno romarsko slovesno sveto mašo vodil msgr. Stanislav Hočevar, upokojeni beograjski nadškof.

Ob prazniku številni Slovenci romajo v Marijina svetišča. Romanja imajo globlji verski pomen zato, ker verujoče spominjajo, da je naše celotno zemeljsko življenje pravzaprav romanje, katerega cilj je večno življenje v nebesih. Marijino vnebovzetje je praznik upanja, saj nam govori, da je ena izmed nas ljudi - Marija, dosegla polnost življenja, ki ga kristjani vidimo v večnosti.

Praznovanje nas tudi spominja, da sta v našem življenju pomembni tako materialna kot duhovna komponenta, tako večno kot zemeljsko in da se oba prepletata. Delo za duhovno ne pomeni zanemarjanje materialnega.

Po maši pa so obiskovalci lahko na stojnicah marsikaj kupili, vse od suhe robe, oblačil, medenjakov in suhega sadja. Poskrbljeno pa je bilo tudi za jedačo in pijačo.  

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.08.2024 ob 12:53 Gost gost

      Na spletu SOBOTA INFO enak tekst in fotografije. Kdo je preplonkal: Pomurec ali Sobota ???

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2024 ob 6:55 gost

      Koliko slik bi moralo biti za tako bedno selo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2024 ob 6:56 gost

      12.53.,,,bedak bodi vesel da nisi na slikaj ker si itak bil pri šanku ne pri maši.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.