https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se ta vikend dogaja v Pomurju

15.08.2024 ob 18:00  

Tudi ta konec tedna se bodo po Pomurju zvrstili številni dogodki. Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kam se lahko odpravite.

Petek, 16. avgust

Slavnostna seja s podelitvijo priznanj

Na Otoku ljubezni v Ižakovcih bo s pričetkom ob 16.30 uri potekala slavnostna seja ob 28. občinskem prazniku Občine Beltinci in dnevu združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. 

Polaganje venca pred spomenikom Jožefa Klekla st.

Ob 16.30 uri bo venec pred spomenikom Jožefa Klekla st. v Črenšovcih položila dr. Nataša Pirc Musar, predsednica Republike Slovenije.

Slovesna sveta maša

V cerkvi sv. Ladislava v Beltincih bo ob 18.30 uri potekala slovesna maša ob 105. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom ki jo bo vodil murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Festival Nindri Indri 2024

Na grajskem dvorišču v Murski Soboti bodo od 19. ure naprej obiskovalce na festivalu Nindri Indri zabavali Muzikačaka, Ezy-G, Fraw Blanka + Marka san, HRTL in Kleemar. 

Soboško poletje 2024

Na Trgu kulture bo ob 20. uri nastopil Slavko Ivančič. Slavko Ivančić je v dolgoletni glasbeni karieri prepeval v različnih zasedbah, še najbolj ga poznamo kot glavni glas vsem dobro poznanih skupin Bazar in Faraoni. Od leta 2000 pa se uspešno posveča solistični karieri. V letu 2024 zaznamuje okroglih 70 let in 50 let kariere.

Državna proslava 

Pri gradu v Beltincih bo ob 20.30 uri potekala osrednja regijska slovesnost ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Slavnostna govornica bp Urška Klakočar Zupančič, predsednica Državnega zbora Republike Slovenije.

RAP 2024

Na Trgu svobode pred Mladinskim centrom Gornja Radgona bo od 20. ure naprej potekal poetični večer z Nino Medved, nato pa bo sledil še nastop Adija Smolarja. 

KPŠ: Hiphop večer

Od 21. ure naprej bo na Slovenski ulici v Murski Soboti potekal Hip hop večer. Nastopili bodo Emkej, Mrigz n Ghet, Drill in DJ SunnySun, ki bo poskrbel za zabavo do jutranjih ur v sklopu festivala Nindri indri. 

Sobota, 17. avgust

Likovna delavnica za odrasle

V Galeriji Murska Sobota bo med 9. in 11. uro potekala likovna delavnica. Na delavnici se bodo udeleženci spoznali s prav posebno tehniko kolaža iz termično obdelanih plastičnih mas. 

Brodarska noč 

Od 12. ure naprej bo pri kroškem brodu, ko boste lahko dobili tudi ribe na brodarski način, v Krogu potekala Brodarska noč. Od 18. ure naprej bo za zabavo skrbela skupina Skok. 

Gasilska veselica

V Čikečki vasi bodo od 16.30 ure naprej proslavili okroglo obletnico s skupino Marki. 

Večer pod zvezdami

V kavarni Platana se jim lahko pridružite na Večeru pod zvezdami z Ivo Žižek in Domnom Bašo od 19. ure naprej.

Šalamenska noč

Od 20. ure naprej se lahko v Šalamencih zabavate s skupino Calypso in Učiteljicami. Poskrbljeno bo tudi za dobro pijačo in hrano.

Varaška noč

Na parkirišču tovarne Planika v Turnišču vas bodo od 20. ure naprej zabavali Misteri band in tokrat tudi premierno hrvaška skupina Pravila igre. Že ob 16. uri pa se lahko udeležite prijateljske tekme NK Turnišče z ekipo NK Tresnjevka Trbusac iz Srbije, ter ob 18. uri predstave KU-KUC. 

Radensko poletje

V amfiteatru v Radencih bodo od 20. ure naprej nastopili preskupina Tempo in  Marko Škugor. 

KPŠ: Kokosy in Koala voice

Od 20. ure naprej vas bodo na Slovenski ulici v Murski Soboti zabavalai Ka Te Trga, Kokosy in Koala voice. 

Nedelja, 18. avgust

Spust po reki Muri

Ob 8. uri bo zbirno mesto za udeležence spusta po reki Muri pri kulturnem domu Janeza Ferenca Veržej. Za osvežitev bo poskrbljeno pred in ob postanku spusta. 

Dan Apaške plehmuzike

Pri gasilskem domu Apače bo med 11. in 14. uro  potekal Dan Apaške Plehmuzike. Za glasbo bo poskrbela skupina "Die Merins" iz Avstrije, za hrano in pijačo pa člani PO Apače.

Varaški den

Na parkirišču tovarne Planike bo od 13. ure naprej potekalo srečanje glasbenih skupin Pojemo za vas, sledilo bo srečanje upokojencev in prireditev ob 30. obletnici Društva upokojencev Turnišče. Zaključilo se bo z dalmatinskim popoldnevom s kvintetom Aeternum, ob njihovi 20. obletnici delovanja. 

Za objavo dogodkov nas lahko kontaktirate na urednistvo@pomurec.com.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.08.2024 ob 18:59 gost

      Kulturni dom Janeza Ferenca Veržej??? Kot domačina me zanima od kdaj je tako poimenovan? Če se ne motim, se po njem imenuje dvorana, pa še za to mi ni jasno zakaj.😩

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.08.2024 ob 21:01 gost gost

        Še preimenovati je potrebno Janeza v IVANA oziroma JOHANA in bodo zgodovinske krivice popravljene !?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.08.2024 ob 19:21 Picek🐥 gost

      Sami vrhunski izvajalci…

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.