https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Potekala 12. redna seja občinskega sveta Občine Križevci

18.08.2024 ob 8:00  

V ponedeljek, 12. avgusta, je Občinski svet Občine Križevci zasedal 12. redno sejo Občinskega sveta. 


Seja je potekala na sedežu podjetja CEROP d.o.o. na Vaneči, kjer je potekala tudi predstavitev dejavnosti podjetja.

Občinski svet je na seji sprejel Pravilnik o gospodarstvu, ki je sedaj usklajen z novo evropsko zakonodajo. Na podlagi sprejetega pravilnika bo v mesecu septembru na spletni strani Občine Križevci objavljen razpis za gospodarstvo. Svetniki so sprejeli tudi drugo dopolnitev načrta ravnanja z nepremičninami.

Pregled in zaključek gradnje

Župan Občine Križevci je obenem svetnike seznanil, da so dela na prizidku vrtca zaključena in je na Upravno enoto vložena vloga za pridobitev uporabnega dovoljenja. 

Ob koncu avgusta bo izveden komisijski pregled rekonstruirane ceste R2 439, ki poteka skozi naselje Lukavci in se nadaljuje do konca naselja Ključarovci. Prav tako se v Gajiču zaključuje gradnja javne poti, kjer so že izvedli asfaltiranje, uredili bankine, rekonstruirali vodovod, uredili odvodnjavanje ter postavili javno razsvetljavo. Podjetje Elektro Maribor pa je na zemljišču pri Osterčevih postavilo zmogljivejšo trafo postajo.

Prleška komunala

Registrirana je bila Prleška komunala d.o.o. za njenega direktorja pa je bil imenovan Boris Filipič.

Kolesarke steze

Občina si prav tako prizadeva za izvedbo obeh državnih kolesarskih stez, ki sta že sprojektirani in imata status širšega mestnega območja.

Foto: Občina Križevci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.