https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Tradicionalno postavili klopotec, ki ne odganja, ampak privablja

Ljutomer, 15.08.2024 ob 15:00  

Danes so na praznični četrtek na Glavnem trgu v Ljutomeru tradicionalno postavili klopotec, ki ne služi odganjanju škorcev, ampak ravno obratno - privabljanju ljudi.


Dogodek vsako leto organizirata Društvo vinogradnikov in prijateljev vina ter Klub Prleških babic, ki sta tudi letos poskrbela za zanimivo dogajanje.

Vse navzoče so ob postavljanju nagovorili predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Stanislav Kaučič, Ljutomerska vinska kraljica Martina XXI. Sandra Kaučič in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler.

Poskrbljeno je bilo tudi za glasbeni program, ob katerem je ob koncu postavljanja zapel tudi klopotec, ki je prejel še blagoslov ljutomerskega duhovnika Gorana Merice

 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.08.2024 ob 16:13 Trg gost

      Ne vidim, da bi koga privabljal, saj ni ljudi. Ni čudno, saj klopotec na betonu nima smisla.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.08.2024 ob 17:06 Trg gost

      To je kar nekaj, folklora soma sebi. Vse že gre vsem krepko na jetra. Koga boga pa se še Merica tu mesa? V lotmerki je vse odpelano,kot zupanja

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.08.2024 ob 17:08 Aleluja gost

      Klopotec je za v gorice!!!!! Ka se van je vcesnolo?

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.08.2024 ob 20:53 gost

      Ka se je v toten Lotmerki resen vsen zmešalo? Pa še takšen debilni naslov članka. Klopotec, ki privablja😂😂😂 Ni klopotca, ki bi privabljal, edino živce ti poje in te odžene!😡

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.08.2024 ob 21:04 prekmurec gost

      Praznovanje Velike maše v Turnišču v okviru Velike Ogrske, na delu je peta kolona pod nadzorom Kralja Ladislava !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.08.2024 ob 21:27 Lendavski nadvojvoda gost

      Kralj Laci je že zdavnaj sprhnel,je pa še Orbán úr,prej je bil stalno v Lendavi z puklastim,puklastim ,preprodajalcem slovenske zemlje.Ni puklastega,ni fuzbalera,mir je,je pa ostalo enih par idiotov SSDS.No,vsaka družba na tem svetu ima bedake,mi janshevo "sitnozubu stoku".

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2024 ob 7:25 gost gost

        Res, da ima vsaka družba bedaka, ti pa poleg golobeka izstopaš. Tebi, ki te je naredil puklasti pa tak ni pomoči, njemu pa je že sigurno žal, da je tako švizano osebo spravil na svet.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.08.2024 ob 13:21 Prlekus gost

      Ljutomerska občinska uprava na čelu s cesarico Olgo razmišlja, da bi zaradi enormnega števila ljudi, ki jih je v dveh dneh privabil klopotec, le tega umaknili ali pa vsaj omejili dostop do njega. Ljutomerski glavni trg je premajhen, da bi sprejel vso to množico, ki si hoče ogledati klopotec, zato vljudno prosijo za potrpežljivost. Vsi boste prišli na vrsto za ogled čudesa, ki tako privablja!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.