https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Jeruzalemsko - Ormoške gorice dobile novo vinsko kraljico

Svetinje, 03.09.2024 ob 6:05  

V organizaciji Turistično kulturnega društva Ivanjkovci je potekala prireditev Pozdrav trgatvi Svetinje 2024, kjer so okronali novo vinsko kraljico Jeruzalemsko - Ormoških goric.


Nova vinska kraljica je postala Sandra Kumer, ki je nasledila vinskega kralja Tilna Sedlaka.

22-letna Sandra Kumer prihaja iz Strmca pri Ormožu. Je študentka Pravne fakultete v Mariboru, v rosnejših letih pa je obiskovala OŠ v Juršincih in Gimnazijo Ormož. V prostem času igra klavir in harmoniko, se kulturno udejstvuje in pomaga v manjšem domačem vinogradu. Je navdušena nad vinogradniško pokrajino, o kateri je pisala tudi v svoji pesniški zbirki Rumeno, ki te hočem rumeno. Prav tako vodi in izvaja vinske degustaciji na zidanici Malek na Svetinjah.

Za kraljičino vino si je izbrala traminec – rumeni muškat, polsladko, iz zlate linije podjetja Puklavec Family Wines iz Ormoža.

Poleg slavnostnega kronanja so postavili tudi klopotec ter ponujali različne domače dobrote, prleška vina in sladoled. V kulturnem programu pa sta nastopila folklorna skupina in pevski zbor TKD Ivanjkovci.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Denis Žuran

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.09.2024 ob 7:04 Miha gost

      Da smo si na jasnem. Jeruzalemsko ormoške gorice ne obstajajo ! To so samo mokre sanje nekaterih posameznikov. Obstajajo pa ljutomersko-ormoške gorice.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.09.2024 ob 8:59 gost

      Koliko vinskih kraljic je potrebno okronati. Samo upam da ta ve kako se prideljuje vino. Ker tista županova hči iz Turnišča nima pojma o pridelavi vina. Kero je stari prek drugega župana okronal za vinsko kao kraljico.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.