https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Šprincu so se družili Prleki, Prekmurci in Medžimurci

Šprinc, 21.08.2024 ob 8:10  

Ob prazniku Marijinega vnebovzetja je v Šprincu v Občini Razkrižje potekala 26. tradicionalna prireditev Pozdrav jeseni, ki se je pričela s  povorko cvetja iz slovenske in hrvaške smeri.


Pri kapelici v Šprincu je nato potekala Sveta maša z blagoslom cvetja, klopotca in vinogradov, ki sta jo darovala razkriški župnik msgr Franc Režonja in štrigovski župnik dr. Kristijan Kuhar. Svete maše se je udeležil tudi poslanec v Državnem zboru RS Jožef Horvat.

Boter Klopotca je letos postal Franjo Branda. Pri obredu je sodelovala Ljutomerska vinska kraljica Sandra Kaučič ter domačinka Vinska kraljice Slovenije 2015 Sandra Sedmak.


Program sta povezovali Jessa in Fanika. V kulturnem programu pa so sodelovali nastopajoči iz Prlekije, Prekmurja in Medžimurja. Kot posebno presenečenje je nastopila in navdušila občinstvo zmagovalka hrvaškega šova Supertalent Chriztel Renae Aceveda. Prvič se ji je na odru pridružila tudi mama.

Iz prireditvenega prostora do bližnjega stolpa na Mađerkinem bregu je v popoldanskem času vozil tudi turistični vlakec. Zvečer je potekal tudi že tradidionalni 20. mednarodni Tek prijateljstva Razkrižje-Štrigova.

Osrednja glasbena skupina na prireditvi so bili TS Podrumari iz sosednje Štrigove, ob glasbi katerih so obiskovalci plesali še dolgo v noč.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Tadeja Ivanušič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2024 ob 15:41 gost

      Bravo prleki vij ste cari bilo je super. Seve ko si na totem brejgu je vedno lepo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.