https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Neurje povzročilo veliko škodo v Lendavi

Lendava, 19.08.2024 ob 11:00  

Zaradi močnega neurja, ki je včeraj zajelo Lendavo in okoliška naselja, je bilo poškodovanih več objektov, prav tako pa sta veter in dež podirala drevesa ter lomila veje. 


Zaradi neviht z močnim vetrom, ki so v nedeljo popoldne zajele velik del države, so regijski centri za obveščanje zabeležili 77 dogodkov. Pomurje je včeraj prizadelo neurje, ki se je najhuje razbesnelo na območju občine Lendava. Zaradi nastale situacije so bile aktivirane vse razpoložljive ekipe Eko parka, ki so pomagale pri odpravljanju posledic neurja. 

Največ težav je povzročil močan veter, ki je podiral drevesa in odkrival objekte. Številni Pomurci so bili zaradi neurja brez elektrikeUdari strel so zanetili požare dveh dreves in travnika, nekaj objektov pa je poplavila tudi meteorna voda.

Gasilci iz treh poklicnih in 30 prostovoljnih enot so do poznih večernih ur prekrivali odkrite strehe objektov, odstranjevali podrta drevesa, prečrpavali meteorne vode, so danes sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Timi Farkaš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2024 ob 19:11 Producto gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2024 ob 19:58 Kids gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.