https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Praznik ob godu svete Klare v Turnišču

Turnišče, 23.08.2024 ob 8:10  

Pred nekaj leti so v Turnišče prišle v samostan sestre klarise. Sestre klarise so sestavni del duhovnega življenja v murskosoboški škofiji, ob tem pa se držijo svojega kompletativnega klariškega reda, saj so ves čas v samostanu, nimajo neposrednih stikov z okolico in samostana ne zapuščajo. 


Kapela, ki je posvečena Mariji, Materi Cerkve v Turnišču je duhovna ambulanta za vernike murskosoboške škofije. Tudi tisti, ki so se udeležili osrednjega proščenja v Turnišču so začutili nekaj več, kajti v kapeli in ostalih prostorih samostana veje duh do vere in molitve.  Na god svete Klare, ustanoviteljice sester Klaris je bilo za sestre še posebej praznično, saj so praznovale svoj god. 

Pred sveto mašo je potekalo molitveno srečanje članov župnijskih pastoralnih svetov, vse pa je bilo povezano pred največjim Marijinim praznikom, Veliko mašo v Turnišču. V samostanu v Turnišču se je zbralo veliko število vernikov, saj je slovesno sveto mašo daroval murskosoboški škof ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf, ob somaševanju duhovnikov soboške škofije.

Od  daritvene svete maše so ob koncu verniki domov odšli bolj duhovno obogateni. Bogoslužje z darovano sveto mašo je z Marijinimi pesmi obogatil mešani cerkveni pevski zbor Marije pod logom iz Turnišča. Po maši je sledilo druženje in pogostitev za kar so poskrbele sestre klarise in verniki župnije Turnišče ter člani župnijskih pastoralnih svetov.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2024 ob 10:21 gost

      Debeli štrunf je pečeni pa kuhani pri teh klarisaj. Tudi takrat ko ni nobenega blagoslova pa naj je po dnevi ali ponoči.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2024 ob 11:19 turnoscani gost

        Sram vas je lahko za takšne komentare!!!. Kdo vam daje pravico, da žalite in se norčujete?? A ste vi idealni?. Pa dajte že enkrat imeti "jajca" in obraz in se podpišite!!! Ali se sploh zavedate, koliko ljudi v stiski - 24 ur - na dan potrka na vrata samostana in VSAKEMU, prav vsakemu nudijo pomoč. In prišle so na pobudo škofa Štumpfa. Pa kdo vam daje pravico, da anonimno blatite in pljuvate??? One so blagoslov za te kraje!! In vi pljuvate! A ji že dovolh teźko v tem čudnem času???

        8 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2024 ob 13:24 gost gost

        kakšen blagoslov, saj pa niti ne pomagajo občanom in niti nasplošno nimajo stika z zunanjim sveto, tisti keri jih je tu namestil mu skidam kapo.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2024 ob 14:05 beltinčan gost

        turnoscani - v Beltincah so tudi obstajale 65 let in so jih likvidirali ! So bile že odslužene . . . . . . ??

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.08.2024 ob 11:22 turnoscani ( drugič) gost

      ...pa še priimka škofa pravilno ne napišete!!.Naprej se to naučite in premislite vse skupaj, preden komentirate žalitve in neumnosti!!

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.08.2024 ob 13:19 Pero gost

      Mogoce bo župan izbran za prvo spremljevalko mis naj rajši da denar za čiščenje občinskih jarkov in cest!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.08.2024 ob 16:22 ................ gost

      včasih je kloušter služil drugemu namenu, danes so na tem mestu oltarji, kako blagoslovljeno. Nisen še čuja, ka bi vsakemu odprle in to 24 ur na dan, edino če prihaja skozi dimnik.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.08.2024 ob 17:44 gost

      11.19,,,,,,debil zabiti. Ali dušni pastirji imajo pravico grmadi ti denar za svoje potrebe za svoj prestiž. Ali imajo oni soditi pravico vsem ki niso pohlepni v službi gospoda kot je štrunf. Ali je on postavljen zato za škofa da podi duhovnike patre vse ki nočejo sodelovati v njegovi pokvarjeni cerkveni družbi. Kaj pa imaš ti govoriti in ga braniti pa druge pljuvati keri vejo kaj se dogaja kaj je prava resnica. Ali si mu ti luč v temi ko prihaja na v kraje kamor se za škofa ne spodobi. Debil zabiti

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.08.2024 ob 17:51 gost

      Turniščan 11.19,,,,,,,ti sploh veš kaj je blagoslov. Veš en drek. Blagoslov je ko nekoga rešiš iz težav ko nekomu pomagaš v skušnjavi ko nekoga nahraniš če sam nima. Kaj od tega so naredile te klarise.,,,, nič,, edino da njim vsi nosijo denar hrano jih imajo za svetnice. Veš gdo je bil blagoslov za turniško faro,,,, patri,,, kere je debeli štrunf škof prisilno menjal z pomočjo župnijskega sveta.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.08.2024 ob 17:57 gost

      Debeli županek jarkov nebo čistil v Turnišči ker je Velka mesa že bila. Zdaj pa itak več v to zaostalo občino selendro nihče nebo prišel. Pa škoda pejnez za kositi.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.08.2024 ob 19:03 Lendavski nadvojvoda gost

      No tak,javnost ima pravico vedeti....kje je klarisa Törniška mlada,ki jo je . župnik napumpal v samostanu med spovedjo?On je sicer na dobrem,po kazni božji v Californiji med marančami in radodajnimi vbogaverujočimi meksiškimi diklinami.Amen.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.08.2024 ob 21:29 beltinčan gost

        Se je vsaj pravilno odločil in to na pravi način. Za kazen so ga poslali malo na dopust v Južno Ameriko, nismo pozabili.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.08.2024 ob 21:15 gost

      Tisti pumpač..spovednijk. je ešče govno !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.08.2024 ob 21:20 Pes gost

      123 pa je debil, klovn odur , skot !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.