https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Poklonili so se vsem prekmurskim velikim možem

Beltinci, 22.08.2024 ob 17:00  

Letos v Prekmurju obeležujejo 105. obletnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, kot spomin, ko je bilo leta 1919 pred župnijsko cerkvijo v Beltincih veliko ljudsko zborovanje, ko se je zbralo več kot 20 tisoč zavednih Prekmurcev, ki so zahtevali, da se Prekmurje priključi k matičnemu narodu. 


Ob letošnjem občinskem prazniku občine Beltinci so v Beltincih, pri spominskem obeležju, pri župnijski cerkvi svetega Ladislava položili venec in se poklonili vsem velikim prekmurskim možem - domoljubom, narodnim buditeljem, ki so bili v preteklosti, natančneje leta 1919 zaslužni za to, da je  po 105. letih Prekmurje del Slovenije. 

Slovesnost položitve venca je potekala pod okriljem domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja v soorganizaciji občine Beltinci ter Prekmurskega društva General Maister Murska Sobota. Na slovesnosti so bili navzoči praporščaki  ter predstavniki Območne zveze veteranov vojne za Slovenijo občin Murska Sobota, Ljutomer, Veržej, Domoljubnega krajevnega združenja Puconci, Območnega združenja borcev Gornja Radgona, Prekmurskega društva General Maister Murska Sobota ter Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje. 

Kulturni program so obogatili pevci in pevke mešanega pevskega zbora, Andrej Maroša Društva upokojencev Beltinci, ki jih vodi zborovodja Matjaž Horvat. Zbranim sta nekaj besed namenila župan občine Beltinci, Marko Virag in predsednik prekmurskega društva General Maister Murska Sobota, Marjan Farič.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2024 ob 17:56 gost

      V Beltincih se nosijo venci bole kak za 1 november. Davkoplačevalci vse plačajo tudi zakuske kere sledijo po tem polaganju vencev.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2024 ob 18:22 gost gost

      Ti prvi sigurno nič ne prispevaš za to polaganje vencov, tak, ka zapri goflo.

      9 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2024 ob 18:25 gost

      Še nekaj lejt in se ne bo več praznovala priključitev ker do spet vougri prišli do Hotize kaj je že bilo

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.08.2024 ob 19:54 gost

      Tej so vsi jako betežni !Edijno Matjaž kasejra !

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.08.2024 ob 21:10 gost

      Ene pa iste komunjare na sakši proslavi!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.08.2024 ob 21:15 gost

      Pa kaj ima Sobota z Maistrom? Nič! Še malo, pa bo en pametnjakovič ustanovil društvo TIGR Murska Sobota.😂

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.08.2024 ob 0:03 gost

      ka GNUJI ENI skrivlete komentare pod vogrinskin državnin svitkom,da so se nekši nadujti izdajalci šli nekše vence polagat,gnuji izdajaslki eni,tu naš kruj sujnete pa se vorine mate..Na je šteri vogrin na vogrskun 17.8 položo ge kakši vejnec??...SMRADI VOGRSKI ENI,PA TIJ NASNAGA ENA ŠTERA SI ZAKLENOLA KA S ETAN VEČ NESMI KOMENTIRATI..

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.08.2024 ob 14:20 gost

      Podpišem, praf maš!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.